Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

«Πρόγραμμα Πρώτου Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στην Π.Ε. Ροδόπης»
Προ των πυλών είναι το πρώτο «Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους», που θα πραγματοποιηθεί στην Π.Ε. Ροδόπης το τριήμερο 30 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου. Μια συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης της παραθαλάσσιας ομορφιάς της περιοχής μας με μία σειρά εκδηλώσεων και δράσεων.


Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους όλης της Θράκης, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα, την εμπορικότητά του, τις οικονομικές προοπτικές, την πολιτιστική του διαχρονική παρουσία, τις αναπτυξιακές προοπτικές και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης:

Πέμπτη 30 Αυγούστου

20:30 Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής

·         Τελετή Έναρξης

·         Ξενάγηση από τους αρχαιολόγους, στην περιοδική έκθεση με θέμα «Θρακικό Πέλαγος- Δρόμοι της θάλασσας, ναυάγια και ενάλια ευρήματα» που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Παρασκευή 31 Αυγούστου

20:30 Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας

Μουσική παράσταση με τίτλο « Το παραμύθι της Μουσικής» από το διεθνώς καταξιωμένο μουσικό σχήμα « Εν Χορδαίς» .

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της πολυβραβευμένης συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή, το οποίο διαδραματίζεται στη Βυζαντινή Μαρώνεια. Την ανάγνωση –δραματοποίηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα συνοδεύει μουσική που συνέθεσε ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου

10:00 Λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας

Παράλληλες εκδηλώσεις

·         Επίδειξη σκαφών

·         Γιορτή τοπικής Γαστρονομίας, με την συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων

·         Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από το καλλιτεχνικό σχήμα «Λαλητάδες Ροδόπης» σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μουσικής «Νότα»                                                                                                     Δεν υπάρχουν σχόλια: