Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Ροδόπης για την αντιμετώπιση της ασθένειας των καπνών

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου οι Βουλευτές Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο Βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και μέλη της Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ροδόπης και Έβρου πραγματοποίησαν  συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου. Το θέμα της συνάντησης ήταν η έγκαιρη και άμεση αντιμετώπιση της ασθένειας της νεκρωτικής ίωσης που πλήττει τις καλλιέργειες καπνού στο νομό Ροδόπης, Έβρου και στον Γιακά της Ξάνθης.

Οι καπνοπαραγωγοί ενημέρωσαν εκτενώς τον Υπουργό για την έκταση των ζημιών και ζήτησαν τόσο να ληφθούν μέτρα πρόληψης της επέκτασης της ασθένειας, όσο και να αποζημιωθούν οι καπνοπαραγωγοί για την εκτεταμένη ζημιά στις καλλιέργειές τους.
Από την πλευρά του ο Υπουργός και οι Βουλευτές τόνισαν για ακόμα μια φορά την σημασία της καπνοκαλλιέργειας για την περιοχή της Θράκης και την πρόθεσή τους να την στηρίξουν όσο περισσότερο γίνεται. Για την ασθένεια της νεκρωτικής ίωσης ο Υπουργός δήλωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση και έχει ενημερωθεί για το ζήτημα, ενώ σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ θα εξεταστεί το δίκαιο αίτημα των αποζημιώσεων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: