Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Σύσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜΘ για τη γέφυρα του Παρανεστίου


Σύσκεψη με θέμα την ασφάλεια της γέφυρας του ποταμού Νέστου στην Εθνική Οδό 14 στο Παρανέστι, καθώς και την κατασκευή μιας νέας γέφυρας στο ίδιο σημείο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κομοτηνή υπό τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου, ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος σε θέματαυποδομών και περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

            Εξετάστηκαν τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτοψίας που πραγματοποιούν στη γέφυρα οι τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Δράμας, μετά την εντολή του κ. Μέτιου τον περασμένο Σεπτέμβριο για εξέταση όλων των γεφυρών του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας προκειμένου να καταρτιστεί μητρώο με βάση το επίπεδο ασφαλείας τους.
            Αποφασίστηκε να διατεθούν άμεσα 200.000 ευρώ για εργασίες υποστήλωσης σε τμήμα της γέφυρας και δόθηκε η εντολή στην τεχνική υπηρεσία της ΠΕ Δράμας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σήμανσης, ρύθμισης της κυκλοφορίας και ενημέρωσης των οδηγών που διέρχονται από το σημείο.
            Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η κατασκευή μιας νέας γέφυρας σε κοντινή απόσταση από την υπάρχουσα. Για τον σκοπό αυτό, η Περιφέρεια θα διαθέσει σε πρώτη φάση τα απαραίτητα κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να γίνει η μελέτη του έργου.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: