Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Να επανεξετάσει την πρότασή της για το πρόγραμμα «Φιλόδημος» η δημοτική αρχή Μαρωνείας Σαπών δίνοντας ουσιαστική βαρύτητα στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων ύδρευσης


Μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να εκτελέσουν έργα που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της λειψυδρίας καις την αντιμετώπιση των προβλημάτων για την υδροδότηση των πόλεων και των οικισμών.
Το πρόγραμμα αυτό είναι βέβαιο ότι μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στο δήμο Μαρωνείας- Σαπών (που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στην ύδρευση) αφού έχει τη δυνατότητα να συμπεριλάβει σε αυτό πάσης φύσεως έργα ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία έχει άμεση ανάγκη ο τόπος.

Δυστυχώς όμως η πρόταση που θέλει να κατεβάσει η δημοτική αρχή Μαρωνείας Σαπών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στον ηλεκτρονικό έλεγχο των συστημάτων ύδρευσης του δήμου.
Ένα πρόγραμμα που σαφώς είναι χρήσιμο αφού όμως λυθούν όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υδροδότησης στο δήμο Μαρωνείας Σαπών.
Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή θα πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της και μέσα στο διάστημα των τριών μηνών που έχει (έως τέλος Σεπτεμβρίου), να κατατεθεί η πρόταση στο «Φιλόδημος» να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων υδροδότησης με έργα όπως
-Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων σε όλο τον δήμο
-Εκβάθυνση  των υφιστάμενων γεωτρήσεων
-Ανόρυξη νέων ερευνητικών γεωτρήσεων
-Συντήρηση αντλιοστασίων
-Τοποθέτηση εφεδρικών συστημάτων στα αντλιοστάσια και στις δεξαμενές
-Αντικατάσταση πεπαλαιωμένων εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς που είναι ακόμη με αμίαντο
-Συντήρηση υδατοδεξαμενών, υδραγωγείων, υδατόπυργων
-Κατασκευή νέων υδραγωγείων
-Συντήρηση Εξωτερικών και εσωτερικών δικτύων ύδρευσης
-Ολοκλήρωση ημιτελών δικτύων ύδρευσης
-Δημιουργία αντιπληγματικών συστημάτων στα δίκτυα
-Να τεθεί σε λειτουργία το νέο εσωτερικό δίκτυο Σαπών που η κατασκευή του ξεκίνησε από το 2009
-Να τεθεί σε λειτουργία το νέο δίκτυο ύδρευσης του μόνιμου οικισμού Ποντίων
-Να εκπονηθεί μελέτη για τη μεταφορά νερού, για υδροδότηση, από το φράγμα του Ιασίου.
Όλα αυτά θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίλυση και στο ξεπέρασμα του συνόλου των προβλημάτων στην ύδρευση σε όλο το δήμο Μαρωνείας Σαπών , τα συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου που προτείνουν οι διοικούντες θα είναι μόνο για να τα εντοπίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: