Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Συνεργασία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηριου Ροδόπης με το Επιμελητήριο του Πλοβντιβ

 
Το Επιμελητήριο του Πλοβτνιβ, δεύτερο μεγαλύτερο Επιμελητήριο στη Βουλγαρία, επισκέφθηκε  αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηριου Ροδόπης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γραβάνη Αντώνη και τους κ.κ Ευκαρπίδη Νικόλαο, Στεργιου Νικόλαο και Δαμιανό Κωνσταντίνο. Στην συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνης κ. Κωνσταντινίδου Κυριακή. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση της Πρόεδρου του Επιμελητηρίου κ. Prodanova Dobrina και του Διευθυντή κ. Angel Hronev.
   Στην συνάντηση έγινε παρουσίαση των δυο επιμελητηρίων και της επιχειρηματικότητας των δυο περιοχών και συζητήθηκαν δυνατότητες επιχειρηματικων συνεργασίων. Ο Πρόεδρος κ. Γραβανης προσκάλεσε στην Κομοτηνή τους εκπροσώπους του Βουλγαρικού Επιμελητηρίου ώστε να υπογράφει σύμφωνο συνεργασίας. Ενδεικτικά :
1) Συναντήσεις επιχειρήσεων για επιχειρηματικές συνεργασίες
2) Διαδοχικές επισκέψεις επιχειρήσεων των δυο περιοχών
3) Συνεργασία στην υλοποίηση διακρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων που συμβάλλουν στην τοπική και οικονομική ανάπτυξη.
4) Συμμετοχή των Επιμελητηρίων σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στις δυο περιοχές.
Έπειτα η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τομέα του τουρισμού όπου το ΕΒΕΡ ζήτησε να υπάρξει κοινή τοποθέτηση των δυο επιμελητηρίων προς την Ελληνική και Βουλγαρική Κυβέρνηση με αίτημα να δοθεί η δυνατότητα διέλευσης τουριστικών λεοφωρείων απο τον κάθετο άξονα Κομοτηνης - Κιρτζαλι.
Στην συνάντηση ήταν παρούσα και εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων της Βουλγαρίας και αποφασίστηκε να επισκεφτεί αντιπροσωπεία την Ροδόπη απο Βούλγαρους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή με στόχο να αποτελέσει τουριστικό προορισμό.
Στους εκπροσώπους του Επιμελητηριου δόθηκαν τοπικά προϊόντα της Ροδόπης  και έντυπα τουριστικής και πολιτιστικής προβολής.
Έπειτα ο Πρόεδρος κ. Γραβανης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων όπου έγινε εκτενής αναφορά στην επιχειρηματικοτητα της Ροδόπης και την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, τις δυνατότητες συνεργασιών ανάμεσα στις δυο επιχειρηματικές κοινότητες, την συνεργασία ανάμεσα στα δυο επιμελητήρια και τόνισε τις δυνατότητες αύξησης της επισκεψιμότητας των δυο περιοχών εφόσον επιτραπεί η διέλευση των τουριστικών λεωφορείων από τον
κάθετο άξονα.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Γραβανης Αντωνης δήλωσε:
«Πραγματοποιήσαμε σημερα μια πολύ σημαντηκη σύσκεψη εργασίας με το Επιμελητήριο του Πλοβντιβ στη Βουλγαρία έπειτα απο πρόσκληση που μας απέστειλαν. Η συνεργασία μας ξεκίνησε εδω και λιγο καιρό καθώς τα δυο Επιμελητήρια δουλεύουμε σε ενα έργο για την επιχειρηματικοτητα των νέων. Αποφασίσαμε να υπογράψουμε ενα σύμφωνο συνεργασίας με στόχο να υπάρξουν επιχειρηματικές συνεργασίες και συναντήσεις και ανάδειξη των προϊόντων των δυο περιοχών αλλα και απο κοινού αξιοποίηση διακρατικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων που θα στοχεύουν στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία. Προσκαλέσαμε στην Ροδόπη τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους ώστε να αναδείξουμε το εξαιρετικό τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον του νόμου μας και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών απο τις επιχειρήσεις μας. Τέλος συζητήσαμε για τις δυνατότητες του κάθετου άξονα και προτείναμε να ζητήσουμε απο κοινού από τις κυβερνήσεις των δυο χωρών να δοθεί η δυνατότητα διέλευση τουριστικών λεωφορείων. Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο κ. Prodanova για την πρόσκληση αλλα και την διάθεση να ξεκινήσουμε άμεσα την υλοποίηση των κοινών δράσεων και ενεργειών.»



Δεν υπάρχουν σχόλια: