Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Να γίνει ουσιαστικότερη και αποδοτικότερη για την τοπική κοινωνία η παρουσία της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες.Μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή των σπουδαστών στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
Όπως έγινε γνωστό από τα τέλη Οκτωβρίου θα βρίσκονται στην πόλη μας 235 σπουδαστές, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, ενώ πέρυσι ήταν 206 συνολικά.

Το ζητούμενο από την τοπική κοινωνία είναι πως θα γίνει ακόμη πιο αισθητή και αποτελεσματική η παρουσία ενός τόσο μεγάλου επιστημονικού και νεανικού δυναμικού.
Πως θα υπάρξουν ουσιαστικά και μετρήσιμα οφέλη για τον τόπο από αυτή την παρουσία.
Ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος διαπιστώνει πως ένα τέτοιο δυναμικό στη συντριπτική του πλειοψηφία περνά απαρατήρητο και «ανεκμετάλλευτο» από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
Φυσικά την ευθύνη γιαυτό δεν την έχουν ούτε οι σπουδαστές, ούτε οι εκπαιδευτικοί, ούτε οι εργαζόμενοι στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
Την ευθύνη την έχουν πρωτίστως η πολιτεία και του υπουργείο που δεν μεριμνούν  για κάτι τέτοιο.
Ακολούθως η Τοπική Αυτοδιοίκηση των Σαπών που δεν εκπονεί και δεν εφαρμόζει ένα οργανωμένο σχέδιο με βάση το οποίο θα αξιοποιείται αυτό το δυναμικό παρέχοντας φυσικά ουσιαστικά κίνητρα και σοβαρή προτροπή.
Επίσης ευθύνονται οι τοπικοί φορείς που δεν καταθέτουν προτάσεις και ιδέες αυτού του δυναμικού.
Τέλος ευθύνονται και οι πολίτες που δεν πιέζουν με επιμονή και δυναμικά τους παραπάνω να ασκήσουν αποτελεσματικότερες πολιτικές στον τομέα της πολύπλευρης αξιοποίησης της παρουσίας μιας τέτοιας σχολής στις Σάπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: