Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Διαγωνισμό ανθισμένης γλάστρας στην Μαρώνεια διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών «Η Ιππαρχία».


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων το Σάββατο 23 Ιουνίου διοργανώνεται η έκθεση βράβευσης της πιο ωραίας γλάστρας. «Προσπαθούμε να το κάνουμε θεσμό δηλώνει στην ΕΡΑ Κομοτηνής η πρόεδρος του συλλόγου η κ. Βασιλική Περβανά .
Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνεται. Είχε ξεκινήσει ως έκθεση αυλής την δεκαετία του ’60, αλλά για πολλά χρόνια λησμονήθηκε. Προσπαθούμε τώρα να τον καθιερώσουμε ξανά  με γλάστρες, όμως, αντί γι΄ αυλές. Φέτος, εκτός από την Μαρώνεια, θα συγκεντρωθούν γλάστρες από τους Προσκυνητές, την Ξυλαγανή, τον Ίμερο και την Κρωβυλή θέλοντας να «ανοίξουμε» την διοργάνωση» δηλώνει και σημειώνει πως μια ειδική επιτροπή από γεωπόνους θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες γλάστρες . Την ίδια στιγμή με ειδική προβολή θα παρουσιάζονται  κήποι της Μαρώνειας. Παράλληλα, δεν θα αργήσει να στηθεί ένα μικρό γλέντι με χορό από τον χορευτικό σύλλογο της «Ιππαρχίας», τραγούδι, βραβεύσεις, τόσο των τριών καλύτερων γλαστρών, όσο και των τριών αθλητών από την Μαρώνεια που πρώτευσαν στο στίβο. Φυσικά χωρίς να παραλείψουν οι διοργανωτές να προσφέρουν μαρωνείτικο χαλβά στο κοινό.
Στην πλατεία της Μαρώνειας θα δημιουργηθεί ένας μικρός, ολάνθιστος κήπος με χρώματα κι αρώματα. Το ενδιαφέρον ήδη είναι μεγάλο από τους κατοίκους της περιοχής. Και οι διοργανωτές θέλουν όλα τα λουλούδια να ανθίσουν. «Σκοπός μας να φέρουν όλες τις γλάστρες ανεξαρτήτου ομορφιάς.» δηλώνει η δραστήρια πρόεδρος.
Μ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: