Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Ευγένιο Πετρωτών



Παρουσία πλήθους προσκυνητών απ` όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης   στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευγενίου στα Πετρωτά την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018  πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος καθιερωμένος Πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων μέσα σε κλίμα κατάνυξης αλλά και μεγάλης χαράς μιας και μετά από μια δεκαετία περίπου είχαμε σημαντική πρόοδο στις εργασίες εντός του ναού που σοβατίστηκε και  το πιο συγκινητικό λαμπρύνθηκε από την τοποθέτηση της Πλατυτέρας των Ουρανών Παναγίας στο ιερό.
Για το γενέθλιον, τον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Ευγενίου μίλησε διεξοδικά ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος. Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας κ` Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων αφού ευχαρίστησε το Δήμο Μαρωνείας - Σαπών για την πολύπλευρη βοήθεια του καθώς και τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής, στάθηκε στην αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι εργασίες ώστε να φτάσουμε στην αποπεράτωση του ναού που όταν λειτουργήσει πλήρως θα καταστεί προσκυνηματικό κέντρο και αναπτυξιακό εργαλείο για όλη την περιφέρεια μας. 

Από πλευράς επισήμων παρέστησαν Ο δήμαρχος Μαρωνείας- Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης και οι αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Τσάτσας και Κυριακή Πατσάρα η δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής κ. Αφροδίτη Καρελιάδου, η αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Χρύσα Μαυρίδου, ο πρόεδρος του Σ.ΠΟ.Σ. Αν. Μακ. κ` Θράκης κ. Γρηγόρης Κεσαπίδης, η πολιτευτής Ροδόπης κ. Βούλα Ελευθεριάδου και εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων απ` όλη την περιφέρειά μας. Με το πέρας του Εσπερινού προσφέρθηκαν στους επισήμους αλλά και σε όλους τους προσκυνητές νηστήσιμα εδέσματα που ετοίμασαν κυρίες μέλη των συλλόγων Ποντίων Σαπών τα Κασσιτερά που είχε σημαντική συμβολή στην όλη διοργάνωση, του συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου και του συλλόγου Ποντίων Ν. Ροδόπης "Η Τραπεζούντα". Μ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: