Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ


 

                  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ  ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ
                              ΒΑΣ. ΠΑΥΛΟΥ 9    69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ        
                             ΤΗΛ:  25310 82910  FAX : 25310 82912                                     
 Κομοτηνή, 14 /6/2018 Αρ.Πρωτ: 12095
                                   ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 Θέμα : Επιστροφή ΦΠΑ αγροτών Ειδικού Καθεστώτος  .
                   ΠΡΟΣ :
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που εδρεύει στην       Αχαρνών 2 Αθήνα
Τον Υπουργό Οικονομικών που εδρεύει στην Νίκης 5-7 , Τ.Κ. 10562 Αθήνα
Τον Προϊστάμενο Τμήμα Εσόδων και Εξόδων της ΑΑΔΕ ΑΘΗΝΑΣ
Τον βουλευτή Κομοτηνής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Καραγιουσούφ  Αϊχάν
Τον βουλευτή Κομοτηνής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Μουσταφά Μουσταφά
Τον βουλευτή Κομοτηνής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Αχμέτ Ιλχάν
Ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης αναλαμβάνει κάθε έτος την διαδικασία της υποβολής των δηλώσεων επιστροφής ΦΠΑ των Αγροτών Ειδικού Καθεστώτος , μελών του  για κάθε καλλιεργητικό έτος.

Οι δηλώσεις επιστροφής ΦΠΑ Αγροτών Ειδικού Καθεστώτος για το οικονομικό έτος 2016  είχαν υποβληθεί επιτυχώς  στο τμήμα ΦΠΑ της ΑΑΔΕ Κομοτηνής Ν. Ροδόπης από τις 27/7/2017 έως και  τέλος Οκτωβρίου  και από το τμήμα ΦΠΑ μετά τον έλεγχο   στάλθηκαν  στο τμήμα εσόδων της ΑΑΔΕ Κομοτηνής Ν. Ροδόπης . Ωστόσο, για περίπου 1300 παραγωγοί-μέλη μας δεν έχει γίνει ακόμα η επιστροφή του ΦΠΑ για το 2016 και ήδη έχουμε ξεκινήσει την υποβολή αίτησης επιστροφής ΦΠΑ για το Ο.Ε. 2017.
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης, Χουσείν Εσάτ, πήγε 3 φορές στο Τμήμα Εσόδων και Εξόδων της ΑΑΔΕ Κομοτηνής Ν. Ροδόπης για να διαμαρτυρηθεί για την μη καταβολή και ολοκλήρωση της κατάθεσης της επιστροφής στους δικαιούχους παραγωγούς μας,   αλλά κάθε φορά η απάντηση ήταν ότι δεν είχαν αρκετό προσωπικό και υπαλλήλους στο τμήμα για να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι αξιολογήσεις των δηλώσεων. Τα  χρήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά για τους παραγωγούς, διότι  λόγω κρίσης δύσκολα μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για τις γεωργικές τους εργασίες.    
Σας παρακαλώ να συμβάλλετε στη διευθέτηση του συγκεκριμένου θέματος για να πληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι παραγωγοί μας την επιστροφή που δικαιούνται, διότι η παραγωγή καπνών είναι η μοναδική πηγή εσόδων τους και χρειάζονται τα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες του τρέχοντος καλλιεργητικού έτους.    
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα προς ένα έκαστο των καθ’ ων αυτή απευθύνεται προς γνώση των και για τις έννομες συνέπειες, άπαν δε το κείμενο αυτής να αντιγραφεί στην έκθεση επιδόσεως.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού  Καπνοπαραγωγών Θράκης     
ΕΣΑΤ Χουσεϊν                 



ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
                                      ΘΡΑΚΗΣ
 ΒΑΣ.ΠΑΥΛΟΥ  9   ΚΟΜΟΤΗΝΗ  69100
          ΤΗΛ : 25310 82910  ΦΑΞ : 2531082912
           ΚΟΜΟΤΗΝΗ  14/06/2018   ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:     12098
      ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ
1)            Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου Ευάγγλο
2)            Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ Θεοφάνη
3)            Βουλευτή Ροδόπης κ. Καραγιουσούφ Αιχάν
4)            Βουλευτή Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά
5)            Βουλευτή Ροδόπης κ. Αχμέτ Ιλχάν
ΘΕΜΑ
Αίτημα αξιολόγησης για ζημιές από εξαιρετικούς λόγους
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Κύριοι
Φέτος η χρονιά για τον καπνό είναι πολύ δύσκολη λόγο ξηρασίας και ασθενειών, τέτοιο φαινόμενο έχει να δει η περιοχή πάνω από 30 χρόνια.
Παρόλο της ξηρασίας και των ασθενειών και ενώ τα φυτά φυτεύονται στο χωράφι ξεραίνονται η ζημιά αυτή ξεπερνά σε ποσοστό σε όλο τον Νομό μας το 60% για να ανατρέψουμε αυτή τη ζημία έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια και κάθε μέσο και δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Οι καπνοπαραγωγοί μας είναι άρτιοι γνώστες του καπνού και γνώστες του αντικειμένου και αυτό προκύπτει από την ποιότητα του καπνού που παράγετε κάθε χρόνο.
Σε ορισμένες περιπτώσεις τα καπνοχώραφα η ζημία είναι ολική διότι καταστράφηκαν όλα τα φυτά και οι καπνοπαραγωγοί τα όργωσαν και τα ξανά φύτευσαν.
Λόγο της οικονομικής κρίσης οι καπνοπαραγωγοί μας είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και πλέον με μεγάλη δυσκολία καταφέρνουν να διατηρήσουν τον καπνό στην περιοχή μας για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.
Όπως αντιλαμβάνεστε η φετινή ζημία των καπνοπαραγωγών μπορεί να θεραπευτεί μόνο αν αξιολογηθεί για κατ εξαίρεση περιπτώσεις και πρέπει να αποζημιωθεί.
Ζητάμε με οποιονδήποτε τρόπο να αποζημιωθούν οι καπνοπαραγωγοί μας από την ζημία που έχουν υποστεί διότι η φετινή κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.
Με Τιμή
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΣΑΤ ΧΟΥΣΕΙΝ                                                                                             

         

Δεν υπάρχουν σχόλια: