Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Παραμένει χωρίς κούνιες και παιχνίδια ο Παιδικός Σταθμός των Σαπών.



Ολόκληρη την άνοιξη και όπως φαίνεται καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός των Σαπών στερείται στον εξωτερικό χώρο του βασικών υποδομών που τον καθιστούν ελκυστικό για τα παιδιά και λειτουργικό για το σχολείο.

Το κακό είναι ότι τις υποδομές αυτές στην ουσία τις στερούνται τα ίδια τα παιδιά τα οποία δεν έχουν παιχνίδια να παίξουν, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του ιδρύματος και όπως επιβάλλεται από τους βασικούς εκπαιδευτικούς κανόνες γι’αυτή την ηλικία.
Το ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες αντικαταστάσεις και προσαρμογές υλικών, παιχνιδιών και εξαρτημάτων δεν δικαιολογεί κανέναν υπεύθυνο να μένουν οι μαθητές χωρίς παιχνίδια.
Υπήρχε απεριόριστος χρόνος, τουλάχιστον από τον Οκτώβρη του 2017 έως και τον Μάρτη 2018 για να γίνει κάτι τέτοιο.
Στους 6 μήνες φθινοπώρου και χειμώνα που έτσι η αλλιώς δεν γίνεται χρήση της αυλής του Παιδικού Σταθμού οι υπεύθυνοι έπρεπε να κινηθούν και να ολοκληρώσουν όλες τις διαδικασίες και εργασίες.
Αυτές τις ημέρες οι γονείς αγανακτισμένοι από την όλη κατάσταση υπέβαλλα αίτημα προς το δήμο Μαρωνείας Σαπών και ζητούν την άμεση λειτουργία παιχνιδιών παιδικής χαράς στον δημοτικό παιδικό σταθμό Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: