Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Με επιτυχία αναβίωσε το πανηγύρι στο Πρωτάτο



Στιγμές από τις παλιές καλές του ημέρες έζησε την παραμονή του Αγίου Πνεύματος το Πρωτάτο.
Το ξακουστό πανηγύρι του χωριού ξαναζωντάνεψε χάρη στους κόπους και τη μεθοδικότητα, από εκκλησιαστικής πλευράς του Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου και από κοσμικής πλευράς του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών του χωριού.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον Μ. Εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονας συλλειτουργώντας  με πλειάδα ιερέων έχοντας στο ψαλτήρι τον άρχοντα πρωτοψάλτη Θανάση Σαλαμάνη, τον πρωτοψάλτη Χρήστο Κρεματά και τους ιεροψάλτες Φώτη Καρανασόπουλο και Νίκο Σταυρίδη.
Ο δεσπότης προέτρεψε τους Πρωτατιώτες να είναι πρώτοι και στα θρησκευτικά τους καθήκοντα και στην αγάπη τους προς το θεό κακι τους συνανθρώπους τους.
Την λιτανεία λάμπρυναν οι φιλαρμονική των Σάπων, ομάδα  εθνοφυλάκων του Τ.Ε Σαπών και το χορευτικό από τον Σύλλογο «Θμύκιο» του Αρσακείου με τις παραδοσιακές τους στολές.
Το δεύτερο σκέλος το είχε αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών του χωριού σημείωσε και αυτό μεγάλη επιτυχία αφού εκατοντάδες κόσμου στον ειδικά διαμορφωμένο αύλειο χώρο του σχολείου γλέντησε μέχρι τις πρωινές ώρες με το Μουσικό Σχήμα Θρακόμελο.
Παρόντες ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ντίνος Χαριτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Τσάτσας, η πολιτευτής της Ν.Δ Ροδόπης Βούλα Ελευθεριάδου, η δημοτικοί σύμβουλοι Μπαχτεβάνης Ματθαιος , Πατσάρα Κυριακή, Σταυρίδης Ηλίας, Ζαχαρής Μιχάλης, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: