Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκαν οι πολιούχοι των Σαπών



Σε ένα πραγματικά μοναδικό κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας συνάμα, τελέστηκε όπως κάθε χρόνο και φέτος το διήμερο εορτασμού μνήμης των προστατών και εφόρων της πόλης μας, των Αγίων Μεγάλων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου  και Ελένης.
Το εσπέρας της Κυριακής, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας με πάσα πρέπουσα τάξη και ευπρέπεια, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  μας, Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος , συμμετεχόντων κλήρου, τοπικών αρχόντων της Περιφερείας, καθώς και πλήθους ευσεβών ενοριτών και πιστών. Συγκεκριμένα στην πανηγυρική ακολουθία του Εσπερινού παρέστησαν και συμμετείχαν  ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Γιάννης Σταυρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης, ο Δκτης της 29ΤΑΞΠΖ , ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Τσάτσας, η Πρόεδρος του ΔΣ Φωτεινή Τσακιράκη ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ηλίας Σταυρίδης,ο Πρέδρος της ΔΚ Νίκος Κοκκίνης,οι τ. Αντιδήμαρχοι Κική Πατσάρα και Γιώργος Αντωνιάδης ,ο τ. Πρόεδρος του ΔΣ Ματθαίος Μπαξεβάνης , ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Μουζαλιώτης, η πολιτευτής της ΝΔ Βούλα Ελευθεριάδου, κ.α.
                Αφού τελέστηκε η ακολουθία, ο Μητροπολίτης απηύθυνε θείον κήρυγμα κατά το οποίο προέτρεψε όλους να παραδειγματιστούν από τον βίο των Αγίων, και να προσπαθούν να τους ομοιάσουν. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ιερά λιτάνευση της εικόνας  των Αγίων, κατά την οποία η εικόνα, συνοδεία φιλαρμονικής ορχήστρας και ιερατικής πομπής, περιδιάβηκε την πόλη  χαρίζοντας παντού χάρη και αγιασμό. Μετά το πέρας της λιτανείας, παρετέθη κέρασμα στην  παρακείμενη αίθουσα του Ι.Ναού και τελειώνοντας όλοι μετέβηκαν στο καθιερωμένο, ετήσιο παραδοσιακό γλέντι προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
                Την επομένη, ανήμερα εορτασμού της μνήμης των Αγίων, με την ίδια δέουσα ευπρέπεια και μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν οι ακολουθίες του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Και πάλι κλήρος και λαός, αποδίδοντας τιμή στους προστάτες Αγίους τους Κωνσταντίνο και Ελένη ,συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες, παρακαλώντας τους  να σκέπουν με τη χάρη και ευλογία τους την πόλη των Σαπών , και τελειώνοντας  ανανέωσαν το ραντεβού τους για του  χρόνου την ίδια ημέρα.
Χ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: