Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Να εφαρμοστεί το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων και σε σχολεία του δήμου Μαρωνείας -Σαπών



Την εφαρμογή του προγράμματος παροχής σχολικών γευμάτων και σε σχολεία του δήμου Μαρωνείας Σαπών ζητά με παρέμβασή της στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Μαρωνείας Σαπών.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Ντίνος Χαριτόπουλος , Μαυρίδης Μίλτος και Μουζαλιώτης Σωτήρης, αναφέρουν τους λόγους και προβάλλουν επιχειρήματα για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα στο δήμο τους, παράλληλα κοινοποιούν την επιστολή τους στον Περιφερειάρχη, στον Αντιπεριφερειάρχη, στους Βουλευτές του νομού, στο Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών και στον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜΘ, για τη δική τους συνδρομή.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Δημοτική παράταξη Μαρωνείας - Σαπών
Αλληλεγγύη - Ανάπτυξη - Ανανέωση
69300 Σάπες - Ροδόπης
Πληροφορίες: 6944561615
Σάπες 03-04-18
  Προς:Τον κ. Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα  Γαβρόγλου  Κοινοποίηση:
Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χ. Μέτιο
Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Ν. Τσαλικίδη
Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Γ. Σταυρίδη
Βουλευτή Ροδόπης κ. Μ. Μουσταφά
Βουλευτή Ροδόπης κ. Α. Καραγιουσούφ
Βουλευτή Ροδόπης κ. Ι. Αχμέτ
Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Π.  Κεραμάρη
Θέμα: Παροχή σχολικών γευμάτων σε σχολεία του δήμου Μαρωνείας - Σαπών
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε ώστε στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων να συμπεριληφθούν και σχολεία του δήμου Μαρωνείας Σαπών.
Δεν είναι δυνατόν μία περιοχή με τους χαμηλότερους δείκτες ευημερίας των κατοίκων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας σε όλη τη χώρα, με την μετανάστευση να έχει εκτοξευθεί κατακόρυφα, με μεγάλο αριθμό ευπαθών κοινωνικά ομάδων και με τα υψηλότερα σε επίπεδο νομού ποσοστά σχολικής διαρροής, να μην συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων που εφαρμόζεται με επιτυχία σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ειδικά τώρα που το πρόγραμμα αυτό έχει επεκταθεί (με απόφασή σας) και έχουν συμπεριληφθεί και άλλα σχολεία σε άλλους δήμους της περιφέρειας μας, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη η πρότασή μας και να προβλεφθεί μέριμνα και για κάποια σχολεία του δήμου Μαρωνείας - Σαπών, όπου η πλειοψηφία των μαθητών το έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη.
Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε σε ένα δίκαιο αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας του δήμου Μαρωνείας Σαπών σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
.Με εκτίμηση
Για την Δημοτική παράταξη Μαρωνείας - Σαπών
Αλληλεγγύη - Ανάπτυξη - Ανανέωση
Οι δημοτικοί σύμβουλοι:
Ντίνος Χαριτόπουλος
Μαυρίδης Μίλτος
Μουζαλιώτης Σωτήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: