Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Συνάντηση του Πρόεδρου του ΕΒΕΡ κ. Γραβάνη Αντώνη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκη Κώστα



 
Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα κ. Πουλάκη Κώστα είχε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Γραβάνης Αντώνης. Ο κ. Γραβάνης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα την κατάργηση της διάταξης του αρ.55 του ν. 4483/2017 που αφορά αφαίρεση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου για έξι μήνες έπειτα από δύο παραβάσεις για αυθαίρετη χρήση.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ , οι συγκεκριμένες κυρώσεις είναι εξοντωτικές για τις επιχειρήσεις κυρίως στον κλάδο στη εστίασης  και οδηγούν στην πλήρη εξόντωση τους. Για το λόγο αυτό πρότεινε την κατάργηση της αφαίρεσης αδείας και την αντικατάσταση της με πρόστιμο.
Επίσης ζητήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα να θεσμοθετηθούν επιτροπές ενστάσεων σε όλους του Δήμους για πρόστιμα και κυρώσεις που επιβάλλονται από αυτούς σε επιχειρήσεις,  με εκπροσώπηση  από Επιμελητήρια και Ομοσπονδίες Επαγγελματικών , Βιοτεχνικών και Εμπορικών σωματείων. Οι επιτροπές θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα ανάκλησης προστίμων και κυρώσεων.
Ο κ. Πουλάκης  ήταν θετικός στην θεσμοθέτηση επιτροπής ενστάσεων  και υποσχέθηκε να εξετάσει με προσοχή την ολοκληρωμένη πρόταση που θα του αποστείλει το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ δήλωσε:
«Η αφαίρεση της άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου για έξι μήνες, ακόμη και για αυθαίρετη χρήση ελάχιστου κοινοχρήστου χώρου χωρίς υπαιτιότητα της επιχείρησης, είναι άδικη, δεν είναι αναλογική της παράβασης και μπορεί να εξοντώσει τις επιχειρήσεις κυρίως στον τομέα της εστίασης. Ζητήσαμε από τον κ. Γενικό Γραμματέα την κατάργηση της συγκεκριμένης κύρωσης , και στην χειρότερη περίπτωση, τον εξορθολογισμό της.
Επίσης ζητήσαμε την θεσμοθέτηση επιτροπών ενστάσεων στους Δήμους, για όλα τα πρόστιμά και κυρώσεις που επιβάλλονται από αυτούς σε επιχειρήσεις , με τη συμμετοχή στις επιτροπές εκπροσώπων των Επιμελητηρίων και των ΟΕΒΕΣ.  Η διατήρηση της νομιμότητας είναι μέγιστη προτεραιότητα για την υγιή επιχειρηματικότητα αλλά όχι με εξοντωτικές, άδικες και δυσανάλογες με την παράβαση κυρώσεις .»

Δεν υπάρχουν σχόλια: