Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Σημαντικά χρηματοδοτικά προγράμματα για τους δήμους


Ο Φιλό-Δήμος είναι ένα πρόγραμμα, μια μεγάλη ευκαιρία για όλους τους δήμους της χώρας, αφού με βάση ορισμένα κριτήρια οι ΟΤΑ έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να επενδύσουν σε διάφορους τομείς των αρμοδιοτήτων τους.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα υπάρχουν δυνατότητες για την κατασκευή παιδικών χαρών, για την αναβάθμιση-συντήρηση σχολικών κτιρίων και για την προμήθεια μηχανημάτων έργων από τους δήμους.
Ο Φιλό-Δήμος μαζί με τα αντίστοιχα προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί πρόσφατα και αφορούν επίσης τους δήμους, όπως πρόγραμμα για τις παραλίες, πρόγραμμα για τα αδέσποτα και πρόγραμμα για έργα υποδομών, αποτελούν σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία για όλους τους δήμους, ιδιαίτερα όμως για τους μικρούς δήμους της περιφέρειας.
Συγκεκριμένα ένας δήμος με τα χαρακτηριστικά του δήμου Μαρωνείας Σαπών μπορεί μέσα από αυτά τα προγράμματα να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από 800.000 έως και 1 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.
1 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων (όπως έργα ύδρευσης), ζητήματα αντιμετώπισης της καθημερινότητας (μηχανήματα-παιδικές χαρές-αδέσποτα), βελτίωσης υποδομών( σχολικά κτίρια) και δημιουργία αναπτυξιακών δεδομένων (παραλίες), δεν είναι ούτε λίγα, ούτε ευκαταφρόνητα και αφορούν τομείς της αποκλειστικής αρμοδιότητας των ΟΤΑ.
Οι πολίτες της περιοχής περιμένουν με αγωνία τη συμμετοχή των δήμων σε αυτά τα προγράμματα και την ορθολογική τους αξιοποίηση προκειμένου να μην χαθούν και άλλες ευκαιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: