Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ Ε Θ Ν Ι Κ Η Σ Ε Π Ε Τ Ε Ι Ο Υ 25ης Μ Α Ρ Τ Ι Ο Υ 1821 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ


                   
Σ Τ Ι Σ     Σ Α Π Ε Σ
Για τον εορτασμό της παραπάνω επετείου θα πραγματοποιηθούν στις  Σάπες οι παρακάτω εκδηλώσεις
Γενικός και τριήμερος σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών από την 8η  πρωινή  ώρα  της 23ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
23η   ΜΑΡΤΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ώρα 8:00 Σημαιοστολισμός  Σχολείων
Ώρα:10:00 Μεταφορά σημαίας από το Δημαρχείο στο Ηρώο με συνοδία της Φιλαρμονικής  του Δήμου και τμήματος μαθητών του Γυμνασίου τους οποίους θα συνοδεύει καθηγητής φυσικής αγωγής.
Ώρα10:15 Πέρας προσελεύσεως στο Ηρώο των μαθητών  των Σχολείων της πόλης των Σαπών.
 Ωρα10:25 Προσέλευση στο Ηρώο της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Σταυρίδη, των Διοικητών των Σωμάτων Ασφαλείας των Σαπών, εκπροσώπων των φορέων των Σαπών και των δημοτών.
Ώρα 10:30 Έπαρση Σημαίας. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από σπουδαστές και μαθητές Σχολών  και  Σχολείων αντίστοιχα με την παρακάτω σειρά:
1. 1ο Νηπιαγωγείο     2. 2ο Νηπιαγωγείο    3. Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο    4. Δημοτικό Σχολείο   5. Γυμνάσιο    6. Λύκειο   7. Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
Ενός Λεπτού Σιγή.      Εθνικός Ύμνος.
25η ΜΑΡΤΙΟΥ  ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
Ωρα:7:30 Έπαρση σημαίας στο χώρο του Δημαρχείου .
Ωρα 10:15 Πέρας προσελεύσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των  μαθητών των Σχολείων.
Ωρα10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην οποία καλούνται να παραστούν: 
Όλες οι Θρησκευτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές αρχές, τα Σώματα Ασφαλείας της πόλης των Σαπών, οι Αντιδήμαρχοι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους, Συμβούλους Δημοτικών Κοινοτήτων, Συμβούλους Τοπικών Κοινοτήτων,  οι Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, οι Αντιπρόσωποι Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, οι Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, οι  Πρόεδροι των Συλλόγων Σωματείων και Οργανώσεων μαζί με τα Διοικητικά τους Συμβούλια.
Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Διευθυντή του Γυμνασίου Σαπών   κ. Καρακύριο Δημήτριο.
Ώρα10:50 Μετάβαση στο Ηρώο.
Έπαρση Σημαίας με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, του Τμήματος Ειδικών Δυνάμεων. Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες. Κατάθεση στεφάνων με την παρακάτω σειρά:
1. Δήμος Μαρωνείας –Σαπών   2. Τμήμα Εθνοφυλακής Σαπών   3. 388 ΠΑΠ  4. Ειδικές Δυνάμεις  5. Αστυνομικό Τμήμα Σαπών     6. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης  Σαπών                  7. Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαπών 8. Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ)   9. Ανάπηροι και Θύματα Πολέμου    10. Εθνική Αντίσταση   11.Έφεδροι Πολεμιστές  12. Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού  Ροδόπης ΄΄Οχυρό Νυμφαίας΄΄  13. Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών.  14. Σύλλογος Ποντίων ΄΄Η Μάνα Ελλάδα΄΄   15. .Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σαπών   16. Σύλλογος Ποντίων ΄΄Τα Κασσιτερά΄΄.  17. Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών ΄΄Δρω΄΄         18. Σύλλογος Ποντίων Γυναικών ΄΄Η Ειλικρίνεια΄΄ 19. Μειονοτικός Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σαπών.
Ενός Λεπτού Σιγή.    Εθνικός Ύμνος.
Ωρα11:15 Προσέλευση και κατάληψη θέσεων στο συνήθη τόπο παρέλασης (Πλατεία Ελευθερίας)
Παρέλαση.  Χώρος συγκέντρωσης και αφετηρίας των τμημάτων που θα παρελάσουν ορίζεται η πλατεία προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Σειρά : Φιλαρμονική του Δήμου, Σύλλογος Ποντίων <<Τα Κασσιτερά>>, Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών <<Δρω>>, Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Αρσακείου ΄΄Το Ευθύμιο΄΄ (Θμύκιο), μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου, μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου , μαθητές του Δημοτικού Σχολείου,  μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου,  μαθητές του Γυμνασίου,  μαθητές του Λυκείου, Τμήμα Ειδικών Δυνάμεων.
Ωρα17:00 Υποστολή της Σημαίας.
.Τελετάρχης ορίζεται ο Α. Αντωνίου      
                     


    Στην Ξυλαγανή
Παρασκευή 23 Μαρτίου
Γενικός σημαιοστολισμός
Φωταγώγηση δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων
Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία
Κυριακή 25 Μαρτίου 2018
Ώρα 07:30 χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τον Ιερό Ναό, Θούριοι και Εμβατήρια από τη φιλαρμονική
Ώρα 08:00 έπαρση σημαίας
Ώρα 09:30 επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών
Επιμνημόσυνη δέηση
Κατάθεση στεφανιών
Τήρηση σιγής ενός λεπτού
Εθνικός Ύμνος
Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας
Παρέλαση
Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του δήμου Κωστόπουλος Κωνσταντίνος
                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: