Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν περισσότερα έργα στα σφαγεία των Σαπών εάν ακολουθούντων το παράδειγμα του Ιάσμου



Επιχορήγηση πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης Πάνος σε δήμους και σε Νομικά Πρόσωπα αυτών για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους παρελθόντων ετών.

Ανάμεσα στα νομικά πρόσωπα των δήμων που επιχορηγήθηκαν σε όλη την Ελλάδα για τον παραπάνω σκοπό ήταν και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Ιάσμου, με το ποσό των 263.000 ευρώ.
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας Σαπών και κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΜΑΣ) του δήμου Μαρωνείας Σαπών, ύστερα από ερώτηση της ελάσσονος αντιπολίτευσης ελέχθη ότι από το ποσό των 95.000 ευρώ που προϋπολογίζονται ως έσοδα για το 2018 στα σφαγεία και αφαιρώντας όλα τα έξοδα προέκυπτε μία κερδοφορία από αυτά τουλάχιστον 25 έως 30.000 ευρώ το χρόνο.
Σε δεύτερη ερώτηση επίσης της ελάσσονος αντιπολίτευσης γιατί ένα μέρος αυτών των χρημάτων, αφού είναι κέρδη των σφαγείων δεν επιστρέφονται σε αυτά υπό μορφή επενδύσεων και έργων ώστε να μην κινδυνεύουν κάθε τόσο και να φτάνουμε όπως σήμερα σε σημείο να κλείνουν;
Η απάντηση από τα πλέον επίσημα χείλη ήταν ότι με τα χρήματα αυτά (δηλαδή των κερδών από τα σφαγεία) αποπληρώνονται οφειλές παρελθόντων ετών της ΚΕΜΑΣ καθώς και των συγχωνευθέντων σε αυτή επιχειρήσεων των δύο πρώην δήμων.
Αν οι ιθύνοντες ελάμβαναν υπόψη τους το παράδειγμα του δήμου Ιάσμου και ακολουθούσαν τα ίδια βήματα, θα επιχορηγούνταν και η Κοινωφελής Επιχείρηση Μαρωνείας Σαπών από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως η κοινωφελής επιχείρηση του Ιάσμου, θα εξοφλούνταν οι οφειλές της επιχείρησης και τουλάχιστον τα χρήματα που πλεόναζαν και πλεονάζουν από τα σφαγεία (τα οποία μέχρι στιγμής βάση των στοιχείων ήταν κερδοφόρα), θα χρησιμοποιούνταν για έργα σε αυτά και πιθανόν δεν θα έκλειναν.
Η αξιοποίηση δυνατοτήτων και ευκαιριών, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για χρηματοδοτήσεις, θα πρέπει να αποτελεί το πρώτο μέλημα των διοικούντων για να υπάρχει έτσι δυνατότητα αντιμετώπισης εκ των ενόντων, των όποιων προβλημάτων.
Παλιός σίγουρος και διαχρονικός κανόνας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: