Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Παρέμβαση Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης για την προκήρυξη του προγράμματος LEADER-CLLD




Την άμεση προκήρυξη του προγράμματος LEADER-CLLD ζητάει το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, με επιστολή του Προέδρου κ. Γραβάνη Αντώνη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Αποστόλου Ευάγγελο. Στην επιστολή τονίζεται η μεγάλη καθυστέρηση στην προκήρυξη του προγράμματος για τις επιχειρήσεις, το οποίο έχει εγκριθεί από το Σεπτέμβριο του 2016, γεγονός που δυσχεραίνει τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων και δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα τους. Το πρόγραμμα LEADER-CLLD, επιδοτεί πολύ μικρές επιχειρήσεις για ίδρυση αλλά και εκσυγχρονισμό, και ο προϋπολογισμός του για Ροδόπη και Ξάνθη αγγίζει τα 9.450.000 ευρώ.
Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσιάζει μια σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση του Προγράμματος LEADER Μέτρο 19, που εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, στα ιδιωτικά έργα  του ΠΑΑ ,με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός επενδυτών να βρίσκεται σε επενδυτική αβεβαιότητα .
Συγκεκριμένα μόνο για την Ροδόπη και την Ξάνθη ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 9.450.000 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά την ίδρυση και εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Σε μια εποχή όπου η χώρα μας και η περιοχή μας απαιτεί την ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, θεωρούμε μη επιτρεπτή αυτή την καθυστέρηση που ζημιώνει την τοπική οικονομία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαχρονικά στηρίζει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις σε μειονεκτικές περιοχές, και η αναιτιολόγητη καθυστέρηση του, εμποδίζει την ανάπτυξη τους και δεν συμβάλλει στην βιωσιμότητα τους.
Σας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας ώστε να προκηρυχτεί άμεσα το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
*      Με εκτίμηση
*      Αντώνης Γραβάνης
*      Πρόεδρος Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: