Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΝΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ




Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι οι Σάπες και η περιφέρεια της αποτελούν μία από τις πιο φτωχές περιοχές της χώρας και όχι μόνο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Στην εικόνα εγκατάλειψης και μαρασμού δεν έβαλε φρένο η παρούσα κυβέρνηση παρά τις προσπάθειες των φορέων της περιοχής και των παραγόντων της Ροδόπης και της ΠΑΜ-Θ συνολικά.

Καταθέσαμε από την αρχή την άποψη ότι ειδικά για την παραμελημένη επαρχία Σαπών επιβάλλεται η εκπόνηση ενός συνολικού αναπτυξιακού σχεδιασμού που θα καταγράφει την υφιστάμενη κατάσταση, τις δυνατότητες που υπάρχουν, τα φυσικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή αλλά και τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται να αναληφθούν ώστε να αντιστραφεί η σημερινή προβληματική κατάσταση που εντείνεται καθημερινά χωρίς ορατή προοπτική διεξόδου.
Τα τελευταία χρόνια οι Σάπες έχασαν σταδιακά υπηρεσίες που αποτελούσαν κινητήριο μοχλό δραστηριότητας για την τοπική οικονομία και παρείχαν την δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης των δημοτών τόσο του δήμου Μαρωνείας-Σαπών όσο και του γειτονικού δήμου Αρριανών, σε ένα σύνολο δηλαδή 30.000 και πλέον πολιτών της Π.Ε. Ροδόπης.
Παρουσιάζουμε σήμερα μία συνολική αποτίμηση του πλέγματος μόνο των κοινοβουλευτικών μας παρεμβάσεων κατά την τρέχουσα θητεία που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2015, χωρίς να υπολογίζονται οι δεκάδες επισκέψεις και τοπικές παρεμβάσεις για τα προβλήματα των Σαπών.
Προσβλέπουμε σε μία συνολική κινητοποίηση των φορέων της Ροδόπης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με βασικό αίτημα και διεκδίκηση προς την εκτελεστική εξουσία, οι Σάπες να αποτελέσουν και πάλι τον δεύτερο πυλώνα ανάπτυξης της Ροδόπης με στόχο την συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού και την αύξηση του ΑΕΠ ώστε να πάψουμε να μιλάμε για την φτωχότερη γωνιά της Ελλάδας.       
ΑΜΕΤ ΙΛΧΑΝ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΔΗ-ΣΥ
Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: