Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΠΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ



 Ο Ραφαήλ Τσορμπατζόγλου, μαθητής της Β΄ Δημοτικού του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών, διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, τον οποίο διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος προς τιμήν του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με θέμα: «Τα Παιδιά Ονειρεύονται το Μέλλον Τους»,  με αφο ρμή την συμπλήρωση 20 χρόνων δράσης του Ιδρύματος.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, με την συγκέντρωση και αξιολόγηση 1372 παιδικών έργων από όλη την Ελλάδα. Η διαδικασία αξιολόγησης των έργων ήταν σύμφωνη με τους κανονισμούς της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος και βασίστηκε στην βαθμολόγηση του κάθε έργου από 25 διαφορετικούς αξιολογητές. Τα 60 πρώτα έργα με την υψηλότερη βαθμολογία, βραβεύτηκαν από το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος,  σε μια πανηγυρική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο  NJV Athens Plaza στο Σύνταγμα, το πρωί της 21ης  Ιανουαρίου 2018. 
 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Πρόεδρος της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος κ. Κατερίνα Λέγγου, ο κ. Τάκης Μαυρωτάς εκ μέρους του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Β. & Μ. Θεοχαράκη, ο διακεκριμένος καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Μιχάλης Αρφαράς, ο οποίος ήταν μέλος και της Κριτικής Επιτροπής, καθώς και πλήθος μικρών καλλιτεχνών με τους γονείς τους, εκπαιδευτικούς, ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων. 
Τέτοιες ενέργειες γεμίζουν όλους μας με ελπίδα για ένα φωτεινότερο αύριο, με πολλά χρώματα και παιδικά χαμόγελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: