Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Εγκαίνια της ανακαινισμένης οδού Δορυλαίου στο Δήμο Σερρών Ολοκληρώθηκε το πρώτο «ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ» του ΤΑΡ


ΟΔήμος Σερρών και ο ΔιαδριατικόςΑγωγόςΦυσικούΑερίου (TAPAG)εγκαινίασαν την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 την πλήρως ανακαινισμένη (πρώην) οδό Δορυλαίου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αφού τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, οι παρευρισκόμενοι είχαν την χαρά να απολαύσουν μια βόλτα στο νέο πεζόδρομοκαι ποδηλατόδρομο της Δορυλαίου.


Πρόκειται για το πρώτο από τα έργα ανάπτυξης τοπικών υποδομών «ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ» που ο ΤΑΡ υλοποιεί εθελοντικά και στις τρεις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται, στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επενδύσεων του Έργου.

Η ανάπλαση της (πρώην) οδού Δορυλαίου στηρίχθηκε από τη δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία ως σημαντικό έργο που ανταποκρίνεται στην ανάγκη για ασφαλείς, ανοιχτούς και προσβάσιμους δημόσιους χώρους, καιως έργο που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Χάρη μάλιστα στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των συνεργαζόμενων φορέων, ολοκληρώθηκε μέσα σε τρεις μήνες από την ανακοίνωσή του καιυλοποιήθηκε βάσει βέλτιστων διεθνών πρακτικών Υγείας και Ασφάλειας. Περιλαμβάνει:

·         την πλακόστρωση της οδού και των διαδρόμων πρόσβασης σε υπάρχουσα λιμνούλα εντός της πλατείας, με πλάκες Καρύστου και διακοσμητικά στοιχεία
·         τη δημιουργία διπλού ασφαλτοστρωμένου ποδηλατοδρόμου
·         τη διαμόρφωση οδηγού όδευσης για άτομα με προβλήματα όρασης
·         την εγκατάσταση δικτύου και στύλων φωτισμού 
·         την εγκατάσταση υπαίθριων καθιστικών και δύο κρηνών πόσιμου νερού επενδεδυμένων με φυσικές λίθους.

ΒασικοίστόχοιτουΠρογράμματος Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επενδύσεωνείναιηυποστήριξη της αναβάθμισηςτηςποιότηταςζωήςκαιηενίσχυσητων μέσων βιοπορισμού για τουςκατοίκουςτωνπεριοχώναπότιςοποίεςδιέρχεταιοαγωγός, ηκαλλιέργειαδεξιοτήτωνμέσωτηςεκπαίδευσηςκαιτηςκατάρτισης,καιηβελτίωσητηςπεριβαλλοντικήςδιαχείρισης. Για τοσκοπόαυτό, οTAPβρίσκεταισεσυνεχήδιάλογοκαισυνεργασίαμετιςτοπικέςκοινότητεςώστεαπό κοινού ναδιερευνήσουνκαινααντιμετωπίσουν πραγματικές ανάγκες.

Το σημείο αυτό υπογράμμισε με τις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σερρών, κ. Πέτρος Αγγελίδης, ευχαριστώντας τον ΤΑΡ για την χρηματοδότηση, και σημειώνοντας ότι η πεζοδρόμηση και ανάπλαση της οδού Δορυλαίου αποτελεί το πρώτο βήμα του ευρύτερου έργου ανάπλασης ολόκληρου του κεντρικού πάρκου της πόλης–«ένα σημαντικό έργο για τους Σερραίουςκι ένα όραμα 100 χρόνων που παίρνει σάρκα και οστά», όπως είπε.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα, κ. Κατερίνα Παπαλεξανδρή, ευχαρίστησε το Δήμο Σερρών και τις αρμόδιες υπηρεσίες του για την άψογη συνεργασία, συνεχάρη όσους και όσες συνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου εντός τόσο σύντομου χρονικού διαστήματος, κι ευχήθηκε οι κάτοικοι της πόλης να απολαύσουν τις δυνατότητες που πλέον τους προσφέρει αυτός ο όμορφοςανακαινισμένος δημόσιος χώρος.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια: