Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Για την αξιοπρεπή και μακροχρόνια λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών



Σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκεται αναμφισβήτητα το κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών.
Είναι βέβαιο ότι η εν λόγω υπηρεσία χρειάζεται αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις που θα διευκολύνουν το έργο των στελεχών της ΕΛΑΣ καθώς και την εύκολη πρόσβαση αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για το σκοπό αυτό το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, θα πρέπει να αναζητήσουν και να προχωρήσουν σε ουσιαστικές, μακροχρόνιες και αποτελεσματικές λύσεις, όπως κάνουν σε άλλες περιοχές της χώρας.
Οι σκέψεις που είχαν γίνει κατά καιρούς για παραχώρηση δημοτικού κτιρίου, όπως έγινε με το Τμήμα Συνοριακής φύλαξης Σαπών , δεν είναι εφαρμόσιμες πλέον αφού τα λίγα δημοτικά κτίρια που διαθέτει η πόλη είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθούν για ίδιες ανάγκες.
Έτσι λοιπόν για το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών θα πρέπει να προκριθούν, όπως και σε άλλες Αστυνομικές διευθύνσεις ανά την Ελλάδα, οι παρακάτω εφικτές λύσεις:
-Κατασκευή νέου κτιρίου από το κράτος
-Κατασκευή νέου κτιρίου με τη σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)
-Ενοικίαση κάποιου κτιρίου εντός των Σαπών
-Αγορά και συντήρηση κάποιου κτιρίου εντός των Σαπών.
Έτσι άμεσα, αποτελεσματικά και χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία άλλων υπηρεσιών και στη μελλοντική προοπτική του τόπου, θα λειτουργήσει αξιοπρεπώς και σε ορίζοντα βάθος χρόνου το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: