Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Πολλαπλά οφέλη για την περιοχή θα πρέπει να προκύψουν από την αξιοποίηση του κτιρίου της ΔΟΥ Σαπών.



Έγινε γνωστό ότι πριν λίγες ημέρες περιήλθε στην κυριότητα του δήμου Μαρωνείας Σαπών το κτίριο της ΔΟΥ Σαπών, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού οικονομικών και με βάση τα όσα προέβλεπε η απόφαση παραχώρησης του οικοπέδου από το δημοτικό συμβούλιο Σαπών το έτος 1998.

Το γεγονός θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα από τους διοικούντες προκειμένου το κτίριο να αξιοποιηθεί κατά  το μέγιστο δυνατό βαθμό.
Οι διοικούντες θα πρέπει να μην ξεχνούν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απεμποληθεί και για κανένα λόγο το δικαίωμα των Σαπών να λειτουργεί Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στις Σάπες.
Παραχώρηση του κτιρίου της ΔΟΥ στο δήμο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση μη λειτουργία δομής ΔΟΥ στις Σάπες και δομή ΔΟΥ είναι το ΚΕΦ που προβλέπεται άλλωστε και από σχετική υπουργική απόφαση.
Θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης οι διοικούντες ότι το εν λόγω κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε με πολλούς αγώνες, θυσίες και κόπους οφείλουν να το διαθέσουν και να χρησιμοποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο που θα συμβάλει στη διοικητική αναβάθμιση των Σαπών.
Αυτό σημαίνει ότι εκεί μπορεί να λειτουργήσει ένα μικρό διοικητήριο ου θα στεγάσει υπηρεσίες υφιστάμενες και νέες,
Άλλωστε μια τέτοια υποδομή που διαθέτει πολλούς χώρους θα αποτελεί ένα διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια των διοικούντων για τη διατήρηση στην πόλη υπηρεσιών όπως πχ. υποθηκοφυλακείου ως παράρτημα Κτηματολογικού Γραφείου.
Συνάμα όμως δεν θα πρέπει να εγκαταλειφτεί η προοπτική κατασκευής νέου αστυνομικού μεγάρου στις Σάπες για την στέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών κάτι που αποτελεί υποχρέωση και δέσμευση της πολιτείας προς το δήμο και τους πολίτες.
Τέλος οι διοικούντες από τη συγκεκριμένη εξέλιξη θα πρέπει να διδαχθούν ότι η κάθε απόφαση που λαμβάνουν θα πρέπει να έχει τα στοιχεία της προνοητικότητας και της διασφάλισης των τοπικών συμφερόντων, όπως έκαναν οι προκάτοχοί της ως δημοτική αρχή το έτος 1998 προνόησαν και διασφάλισαν τα δημοτικά και τοπικά συμφέροντα.
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα του κτιρίου της ΔΟΥ στις Σάπες  και όχι εξυπηρετώντας βιαστικές, χωρίς προοπτική και περιορισμένης εμβέλειας προοπτικές.
Το κτίριο της ΔΟΥ Σαπών ανήκει στην τοπική κοινωνία, ανήκει στους δημότες, ανήκει στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής που θέλουν να το δουν να αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: