Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Επαγγελματικός κόσμος των Σαπών προς κλιμάκια του ΙΚΑ: «Άλλο συμμόρφωση και άλλο εξόντωση»



Στις ημέρες μας και στην περιοχή μας επικρατεί τελευταία ένα φαινόμενο το οποίο φυσικά στηρίζεται σε νόμο του κράτους και τείνει να εξοντώσει τους τοπικούς επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες.

Πρόκειται για πολύ αυστηρούς ελέγχους που πραγματοποιούν κλιμάκια του ΙΚΑ προερχόμενα εκτός νομού, τα μέλη των οποίων δεν έχουν καμία γνώση και καμία σχέση με την τοπική πραγματικότητα.
Τελευταία κατέφθασε ένα τέτοιο κλιμάκιο στην περιοχή Σαπών επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα που οδηγούν τις επιχειρήσεις με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο.
Και βέβαια δεν μιλάμε για τις κραυγαλέες περιπτώσεις ή για τις συστηματικές μεθόδους της εισφοροδιαφυγής.
Αναφερόμαστε σε απολύτως νόμιμες επιχειρήσεις που εκπληρώνουν στο έπακρο τις υποχρεώσεις τους, απασχολούν νόμιμα εργαζόμενους και έτυχε από κάποια συμπτωματικά γεγονότα ή καταστάσεις να φαίνονται ως παραπτωματίες.
Η υποχρέωση των συγκεκριμένων κλιμακίων είναι να βλέπουν σε βάθος τις καταστάσεις, να τις αξιολογούν σωστά, να κρίνουν αν υπάρχει σκοπιμότητα η δόλος και μετά να επιβάλλουν πρόστιμο.
Εάν δεν βελτιωθεί το σύστημα ελέγχου και δεν μετριαστεί το ύψος των προστίμων, τότε η χαριστική βολή στον επαγγελματικό κόσμο της περιοχής μας δεν θα δοθεί μόνο από την κρίση αλλά και από το ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: