Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Να μη χαθεί και φέτος το πρόγραμμα κολύμβησης για τα παιδιά των Σαπών.



Έτοιμοι να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα κολύμβησης για ακόμα μια φορά και μάλιστα πιο διευρυμένο απότι πέρυσι, είναι οι γυμναστές της περιφέρειας ΑΜΘ, που περιμένουν τη σύσταση της ομάδας Φυσικής Αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας.
Όπως δήλωσε η σχολική σύμβουλος φυσικής αγωγής Θράκης κ. Ξανθή Κωνσταντινίδου το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πολύ σύντομα σύμφωνα με τα όσα έχουν προβλεφθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ύστερα και από πολλές προσπάθειες που κατέβαλλε η διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου πέρυσι, αλλά και μετά την επιμονή με την οποία ανέδειξε το θέμα η «Ελεύθερη Άποψη» φέτος μοιράστηκαν δηλώσεις συμμετοχής και στους μαθητές της Γ τάξης του δημοτικού σχολείου Σαπών , που την προηγούμενη χρονιά δεν έλαβε μέρος στο πρόγραμμα.
Θετικό κρίνεται και το γεγονός ότι το γραφείο Φυσικής Αγωγής νομού Ροδόπης και οι γυμναστές του νομού κάνουν ότι μπορούν για να συμμετέχουν όσα περισσότερα σχολεία και όσοι περισσότεροι μαθητές, σε αυτή την οργανωμένη επαφή των παιδιών με το υγρό στοιχείο.
Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έξοδα μετακίνησης είναι εξασφαλισμένα από την περιφέρεια.
Εκείνο που μένει τώρα να κινηθούν δυναμικά και οργανωμένα οι τοπικές αρχές οι σχολικές επιτροπές, οι σύλλογοι γονέων και οι διευθύνσεις των σχολείων που σχετίζονται με το όλο θέμα για να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο και να διευθετηθεί οποιοδήποτε γραφειοκρατικό κόλλημα, ή άλλης φύσης μικροπρόβλημα.
Αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους τους παραπάνω για να μην χαθεί ακόμη μια ευκαιρία για τα σχολεία και για τα παιδιά της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: