Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Τηλ. 6971669369, 6984478743
e-mail: idiotikoi.komotinis@gmail.com
ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!!
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
«ΦΙΕΣΤΑ» ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 13-14 ΝΟΕΜΒΡΗ

Στις 13-14 Νοέμβρη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διοργανώνει στην Κομοτηνή το «Αναπτυξιακό Συνέδριο» της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης. Ανάλογα συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και σε άλλες Περιφέρειες της Χώρας και εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη «Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Το συνέδριο μάλιστα οργανώνεται σε μια περίοδο που ενώ η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέα βάρβαρα για το λαό μέτρα με την 3η αξιολόγηση, έχοντας ως πυρήνα  νέα χτυπήματα στα εργασιακά, νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης-στην οργάνωση των εργατικών αγώνων, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεις κ.α. προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι έρχεται η «ΔΙΚΑΙΗ» ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση στήνει  μαζί με τοπικούς παράγοντες την αναπτυξιακή «φιέστα» και στη Κομοτηνή, για να «ξεπλύνει» την αντιλαϊκή της πολιτική, να κάνει τον λαό συνένοχο, χειροκροτητή της πολιτικής τους.
Κανένα εργατικό σωματείο, κανένας φορέας να μην συμμετέχει στην φιέστα που ετοιμάζουν.

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» την νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!
Τα στοιχεία του συστήματος  ΕΡΓΑΝΗ  δείχνουν ξεκάθαρα ότι γενικεύονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, επιβεβαιώνοντας αυτό που συναντάμε σαν σωματείο στους εργασιακούς χώρους. Η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα, το πετσόκομμα των συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξή» τους.
Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και η περαιτέρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας και των φαρμάκων, η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική που απαιτεί απ’ τους γονιούς να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών μας. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξή» τους.
Γι’ αυτό η κυβέρνηση πανηγυρίζει και στήνει «φιέστες», γιατί έχει πετύχει το στόχο της. Το στόχο της συνέχισης της αντεργατικής- αντιλαϊκής πολιτικής αφού παρέλαβε τη σκυτάλη από την προηγούμενη.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
 Ότι όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα, όπως για παράδειγμα το μέτρο για την Κυριακάτικη Αργία.

Οι εργαζόμενοι  και στην περιοχή μας πληρώσαμε αρκετά την κρίση τους:
ü  Με τις απολύσεις και το κλείσιμο εργοστασίων λόγω της μεταφοράς τους σε άλλες χώρες για μεγαλύτερη κερδοφορία ή λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ τους. Η περιοχή της Αν. Μακεδονίας-Θράκης φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στα ποσοστά ανεργία σε όλη τη χώρα.
ü  Με την μετατροπή των συμβάσεων από πλήρης απασχόλησης, σε εκ περιτροπής εργασία, μερικής απασχόλησης, συμβάσεις ενός μήνα κα. Η περιοχή μας είναι η πρώτη σε όλη την Ελλάδα σε ποσοστά μετατροπής των συμβάσεων.
ü  Με τις μειώσεις μισθών, τις ατομικές συμβάσεις, ακόμα και σε επιχειρήσεις που είχαν τεράστια κερδοφορία, που έκαναν νέες επενδύσεις.
Τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και την «ανάπτυξή» τους
Η «δίκαιη» ανάπτυξη που προβάλλει η κυβέρνηση, η επιστροφή στην «κανονικότητα», η «υγιής» επιχειρηματικότητα, αφορά το μεγάλο κεφάλαιο, τα κέρδη των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών. Προϋποθέτει το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.
Η εμπειρία των εργαζομένων στην περιοχή μας είναι αποκαλυπτική.
Ανάπτυξη και αύξηση κερδών είχαν όλα αυτά τα χρόνια μια σειρά επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη Ροδόπη, όμως οι εργαζόμενοι είδαν μειώσεις μισθών, ελαστικές μορφές απασχόλησης, απληρωσιά, εντατικοποίηση της εργασίας, δεκάδες εργατικά ατυχήματα.

Ο στόχος της κυβέρνησης για ανάδειξη της περιοχής σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια και φθηνά προϊόντα, αλλά συμβαδίζει με τα σχέδια κατασκευής αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου, αξιοποίησης λιμανιών και υποδομών που είναι το μήλο της έριδος για ανταγωνισμούς συμφερόντων μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Σχέδια που εμπλέκουν τη χώρα σε επικίνδυνους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς, να γίνουν αιτία ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις. Η Κυβέρνηση πρέπει να βρει απέναντί της, και εδώ στην Κομοτηνή, τη μαχητική απάντηση των εργαζομένων στην κοροϊδία που θέλει να πλασάρει.
Δοκιμάσαμε τον δρόμο της αναμονής, της ανοχής, τη λογική του «μικρότερου κακού». Αυτός όμως είναι ο δρόμος της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας, το μικρότερο κακό φέρνει το μεγαλύτερο και το βαρέλι δεν έχει πάτο.
Δεν δεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα στην ειρήνη τους, ούτε να θυσιαστούμε στον πόλεμο για τα κέρδη τους.
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας. Είναι ανάγκη ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε την απάντησή μας, να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε:
ü  ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
ü  Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
ü  Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
ü  Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
ü  Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων,  τις εργατικές διεκδικήσεις.
ü  Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
ü  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
ü  Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
ü  Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και Παιδεία για όλους. Κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
ü   Δημόσια έργα για τις λαϊκές ανάγκες
ü  Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
ü  Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
ü  Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Συμμετέχουμε στη Σύσκεψη που οργανώνει το  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 6:30μμ στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: