Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Στον δρόμο της κανονικότητας το Κέντρο Υγείας Σαπών




Αποκλειστικές δηλώσεις του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σαπών Θώδη Σεραφείμ
Κύριε Διευθυντά της «Ελεύθερης Άποψης» όσον αφορά τα Κέντρο Υγείας Σαπών έχουν δρομολογηθεί:

1. Αντικατάσταση των ακτινολογικών μηχανημάτων με καινούρια σε όλα τα Κ.Υ.
2. Αντικατάσταση των μηχανημάτων – αναλυτών, σε όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια, με καινούρια, στα οποία θα γίνονται όλες οι αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, πολλές από τις οποίες δεν γίνονταν μέχρι τώρα, που είναι απαραίτητες σε μια τέτοια δομή Π.Φ.Υ. όπως είναι το Κέντρο Υγείας.
3. Εφοδιασμός των Κέντρων Υγείας με απινιδωτές, καρδιογράφους, πιεσόμετρα κ.λ.π.
4. Εφοδιασμός των ΚΥ με υπολογιστές και laptop καλύπτοντας τις σχετικές ελλείψεις.
5. Οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες υλικών θα γίνονται κεντρικά και όχι από τα Κέντρα Υγείας και θα αφορούν ετήσιες ανάγκες. (Έχουν ήδη καταγραφεί και ταυτοποιηθεί, οι ετήσιες ανάγκες σε όλα τα υλικά, για το κάθε ΚΥ χωριστά (ήδη από αρκετού χρόνου είχε ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό ο εφοδιασμός μας με τα απαραίτητα υλικά).
6. Ξεκίνησε ήδη η εφαρμογή του ηλεκτρονικού μητρώου και ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου των ασθενών. Μια εφαρμογή που χρειάσθηκαν πολλά χρόνια να ξεκινήσει…
7. Έγινε ήδη ο χαρακτηρισμός του Περιφερειακού Ιατρείου Φιλύρας σε Πολυδύναμου Ιατρείου και δρομολογήθηκαν οι προκηρύξεις σε παραϊατρικό προσωπικό που θα το στελεχώσουν (υπηρετούν ήδη δύο ιατροί Γενικής Ιατρικής).
8. Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς (η περιοχή μας δεν έχει πρόβλημα), εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους στα λύκεια-γυμνάσια-δημοτικά-νηπιαγωγεία-παιδικούς σταθμούς της περιοχής ευθύνης του ΚΥ Σαπών, σε συνεργασία με τους γιατρούς των περιφερειακών ιατρείων – Διευθυντές σχολείων- βρεφονηπιακών σταθμών.
Και όσον αφορά τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες ελέγχουμε όλον τον νηπιακό – παιδικό- εφηβικό πληθυσμό των οικισμών αυτών. (Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του έτους να μην υπάρχει ανεμβολίαστο άτομο μικρό ή μεγάλο (μέχρι 50 ετών) τουλάχιστον, έναντι της ιλαράς.
Για το σοβαρό αυτό θέμα, κάνουμε έκκληση μέσω της εφημερίδας σας:
-- Στους γονείς κυρίως που δεν εμβολίασαν τα παιδιά τους για την ιλαρά ή που τα εμβολίασαν μόνο με μία δόση και ξέχασαν την αναμνηστική δόση.
-- Στους γονείς και τα μεγαλύτερα παιδιά (Γυμνασίου – Λυκείου ή αυτά που τελείωσαν και το Λύκειο) να κάνουν έλεγχο στα βιβλιάρια των εμβολιασμών τους, ή να τα φέρουν σε μας.
-- Σε όλους τους ενήλικες, που  γεννήθηκαν μετά το 1970 και δεν νόσησαν από ιλαρά και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΣΙΑΣΘΟΥΝ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΜΚΑ ΤΟΥΣ.
9. Μετά από επώδυνο ψάξιμο στους λαβύρινθους της γραφειοκρατίας μας, βρήκαμε τα παραχωρητήρια του οικοπέδου που χτίστηκε το ΚΥ Σαπών και το ΕΓΓΡΑΨΑΜΕ!!! Στο Υποθηκοφυλακείο Σαπών.
(Σας γνωρίζω ότι ο μοναδικός λόγος που απεντάχθηκε ο φάκελος – μελέτη, του έργου ανακαίνιση – εκσυγχρονισμός ΚΥ Σαπών- από το προηγούμενο ΕΣΠΑ 2012-2016 ήταν αυτός:  Το ότι δηλαδή δεν είχε ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΚΥ και δεν είχε εγγραφεί στο υποθηκοφυλακείο!!!).
Τώρα ξεκινάει η μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν οι πόροι να ξαναγίνει το ΚΥ Σαπών ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ και περισσότερο λειτουργικό, γιατί από τότε που έγινε πριν 30 χρόνια, δεν μπήκε ούτε καρφί… μόνο μερεμέτια…
ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ.
Ευχαριστώ πολύ
Θώδης Σεραφείμ
Συντονιστής - Διευθυντής Κέντρου Υγείας Σαπών
Παιδίατρος-Ελεγκτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: