Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Κινδυνεύουν να χαθούν αρδευτικά έργα στον Έβρενο ενώ παραμένουν αναξιοποίητες και οι αρδευτικές γεωτρήσεις




Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού του Εβρένου είναι αυτό της άρδευσης των χωραφιών τους.
Ήδη τα αγροτικά εισοδήματα που είναι πενιχρά και η οικονομική κρίση οδήγησαν πολλές οικογένειες να μεταναστεύσουν και τους εναπομείναντες να ψάχνουν για άλλες δουλειές
.
Τους τελευταίους μήνες παρουσιάστηκε μια μεγάλη ευκαιρία για το χωριό στον αρδευτικό τομέα.
 Ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης με χρηματοδότηση της εταιρίας Philip Morris που προτίθεται μα καλύψει τα έξοδα, προγραμμάτισε να κατασκευάσει στο χωριό 3 μικρές δεξαμενές και περίπου 1,5 χιλιόμετρο άρδευσης.
Την ίδια στιγμή στον Έβρενο μένουν αναξιοποίητες δύο αρδευτικές γεωτρήσεις οι οποίες να εξοπλιστούν θα βοηθήσουν στην άρδευση αι επιπλέον στρεμμάτων, φτάνοντας μαζί με το έργο του καπνικού συνεταιρισμού περίπου τα 2.500 στρέμματα αρδευόμενης έκτασης.
Δυστυχώς όμως, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του Εβρένου, τίποτα από αυτά δεν προχωρά.
Ιδιαίτερα το πρόγραμμα από τον καπνικό συνεταιρισμό κινδυνεύει να χαθεί λόγω του ότι ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών δεν προβαίνει σε κάποιες ενέργειες που οφείλει να κάνει από την πλευρά του.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αγρότες του ΕΒρένου αναφέρουν τον οικισμό της πλαγιάς, του δήμου Αρριανών, όπου εκεί έχουν ολοκληρωθεί ήδη τα έργα από το ίδιο πρόγραμμα μέσω του Καπνικού Συνεταιρισμού Θράκης που χρηματοδότησε η Philip Morris και στήριξε ο δήμος Αρριανών.
Τα έργα αυτά κρίνονται άκρως αναγκαία για τους αγρότες του Εβρένου και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανένας λογος να καθυστερούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: