Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΕΙΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΣΜΟΥ



Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρόνιας, ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης πήρε την πρωτοβουλία μετά από συνεννόηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Μ. Κοσμίδου, να μεταφερθούν από την Αθήνα και να προσφερθούν στη δανειστική σχολική βιβλιοθήκη του Γυμνασίου του Ιάσμου, σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών βιβλίων από μεγάλη ιδιωτική συλλογή του Ιωάννη Κομνηνού μαζί με την αντίστοιχη βιβλιοθήκη. Η πρωτοβουλία αυτή συμπληρώνει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για τις σχολικές υποδομές του δήμου, μια που πριν μερικά χρόνια ήταν αυτός που ως Υπουργός συνέβαλε στην ολοκλήρωση των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων του οικισμού, τα οποία ουδέποτε επισήμως εγκαινιάστηκαν. Τη συλλογή των εκατοντάδων χρήσιμων βιβλίων παρέλαβε η Διευθύντρια του Γυμνασίου μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Σε σχετική της δήλωση η διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Πατίρη ευχαρίστησε τον πρώην Υπουργό Παιδείας και τ. Βουλευτή Ροδόπης για την προσφορά του τονίζοντας: "Είναι σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες στις μέρες μας διότι δείχνουν το δρόμο της προσφοράς και της ευαισθητοποίησης για την εκπαίδευση. Ευχαριστούμε τον Υπουργό κ. Στυλιανίδη για την πρωτοβουλία του, τον χορηγό κ. Ι. Κομνηνό και τη μεταφορική εταιρεία Βεηνόγλου για την προσφορά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ως νέα διεύθυνση μια σύγχρονη δανειστική βιβλιοθήκη που θα διευκολύνει τα παιδιά μας. Μακάρι η πρωτοβουλία του κ. Στυλιανίδη να έχει συνέχεια και να βρει μιμητές".
"Ένα μεγάλο ευχαριστώ του Ιάσμου προς τον Ευριπίδη Στυλιανίδη πρώτον διότι αυτός δρομολόγησε και ολοκλήρωσε αυτό το σύγχρονο σχολικό συγκρότημα που βλέπετε ως αρμόδιος Υπουργός και δεύτερον διότι δεν ξεχνά ακόμα και στις δύσκολες σημερινές συνθήκες τον Ίασμο και κυρίως τη νεολαία του", τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Χαράλαμπος Σαχουλίδης.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι: "Είναι καθήκον όλων μας να στηρίξουμε τον Ίασμο, ένα από τα πιο όμορφα, ιστορικά, δυναμικά αλλά και σκληρά δοκιμαζόμενα μέρη του νομού μας. Τόσο με την υλοποίηση των σχολικών υποδομών παλιότερα, όσο και με τη σημερινή πρωτοβουλία δωρεάς των βιβλίων στην τοπική γυμνασιακή νεολαία, επιθυμώ να αφυπνίσω το αθηναϊκό κέντρο και όχι μόνο, να ενθαρρύνω την πολιτεία και όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να επεκτείνουν τέτοιες δωρεές και πρωτοβουλίες προς την περιοχή μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε τη νεολαία μας, να ενισχύσουμε την εκπαίδευσή της, να ξαναζωντανέψουμε την ελπίδα της. Το δικαιούται ο Ίασμος περισσότερο από όλους. Το αξίζει η Ροδόπη. Προσωπικά πάντως θα συνεχίσω αυτόν τον αγώνα που σήμερα ξεκίνησε από εδώ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: