Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Να συμπεριληφθεί στα έργα υδροληψίας του φράγματος Ιασίου, η υδροδότηση των Σαπών




Από την απάντηση που έδωσε πρόσφατα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ΑΜΘ, προς το αρμόδιο Υπουργείο και η οποία αφορούσε ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν ΑΜέτ για το φράγμα του Ιασίου, ανάμεσα στα άλλα αναφέρει ότι μεταξύ των εργασιών που έχουν απομείνει για την ολόκληρη του φράγματος Ιασίου είναι και η κατασκευή έργων υδροληψίας.

Αυτό αποτελεί σίγουρα την αφορμή για να σχεδιαστεί και να συμπεριληφθεί (Εάν δεν έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο), στον τομέα της υδροληψίας από το φράγμα του Ιασίου και η υδροδότηση των Σαπών.
Ένα έργο όπως έχουμε γράψει εδώ και πολλά χρόνια είναι αναγκαίο αφού το ποσοτικό πρόβλημα της υδροδότησης των Σαπών, του Αρσακείου και του μόνιμου οικισμού Ποντίων μπορεί να επιλυθεί οριστικά μόνο από το φράγμα του Ιασίου .
Αυτό θα πρέπει να καταστεί σαφές προς της αρμόδιες υπηρεσίες και να συμπεριληφθεί (εάν δεν έγινε μέχρι τώρα), στα έργα υδροληψίας του φράγματος μια τέτοια εκδοχή .
Παράλληλα οι αρμόδιοι τοπικά θα πρέπει να ετοιμάζουν τις αντίστοιχες μελέτες ώστε το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Σε λίγα χρόνια άλλωστε θα έχει ολοκληρωθεί και το φράγμα του Ιασίου δίνοντας άλλες προοπτικές για την συνολική ανάπτυξη της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: