Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

«Απολογισμός δράσεων μετά την πτώση τμήματος της γέφυρας Κομψάτου»

Ένα δυσάρεστο συμβάν συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής με την πτώση τμήματος της γέφυρας μεταξύ Ιάσμου-Πολυάνθου, γνωστή και ως γέφυρα Κομψάτου, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.


Αμέσως στο σημείο βρέθηκαν και απέκλεισαν την περιοχή Αστυνομία και Πυροσβεστική ενώ εκεί παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης με τους προϊσταμένους της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.

Χωρίς να χαθεί χρόνος και με μοναδικό μέλημα την ασφάλεια των πολιτών, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης συγκλήθηκε έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στο γραφείο του με την παρουσία όλων  των εμπλεκόμενων φορέων.

Εκεί αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμήμα Πολυάνθου – Ιάσμου μέσω και της παλαιας γέφυρας του Κομψάτου, κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου τμήματος ,μέχρι την εκτίμηση της κατάστασης από τους αρμόδιους φορείς.

Τονίστηκε επιπλέον πως έχει ζητηθεί εκτίμηση της κατάστασης από τις υπηρεσίες και επιστημονικούς φορείς της περιοχής, ενώ ως προς τα αιτία της κατάρρευσης δεν υπήρξε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την περαιτέρω και εις βάθος διερεύνηση του συμβάντος.

Ο κ. Τσαλικίδης με προσωπική του δήλωση εκφράζει τις ευχαριστίες του στην ηγεσία του Δ΄ Σώματος Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, στους εκπροσώπους του ΤΕΕ Θράκης καθώς και σε όλους όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε.


   

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης
                                                                                                                    Νικόλαος  ΤσαλικίδηςΔεν υπάρχουν σχόλια: