Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

3 χρόνια μετά… Παρήλθε και η περίοδος ανοχής



3 χρόνια ακριβώς έχουν συμπληρωθεί αυτές τις μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων των δημοτικών και περιφερειακών αρχών και 3,5 περίπου από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Το διάστημα αυτό είναι επαρκέστατο για να αποδείξουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές τις ικανότητες που διαθέτουν, καθώς και το πώς τις αξιοποιούν υπέρ των πολιτών και των κοινωνιών που υπηρετούν.
Είναι βέβαιο πλέον ότι για το υπόλοιπο της θητείας τους δεν υπάρχει καμία ανοχή.
Δεν υπάρχει δικαιολογία του τύπου δεν ξέραμε, δεν μπορούσαμε, δεν βρήκαμε.
Οι δημότες έχουν πλέον απαιτήσεις και διαμηνύουν ότι δεν πείθουν άλλο οι δικαιολογίες περί κρίσης και περί έλλειψης χρημάτων.
Έχει γίνει φανερό σε όλους πως όσοι προετοιμάστηκαν σωστά, δούλεψαν μεθοδικά και διεκδίκησαν δυναμικά, άρχισαν ήδη να απολαμβάνουν τους καρπούς των προσπαθειών τους.
Παράλληλα άρχισαν ήδη να διαφαίνονται εντάξεις έργων σε προγράμματα, ένταση δράσεων, έγκριση πρωτοβουλιών και πολλά άλλα.
Οι διοικούντες βρίσκονται ήδη χωρίς καμία δικαιολογία ενώπιον των ευθυνών τους.
Οι πολίτες απαιτούν πλέον και ζητούν έργα, δράσεις και προγράμματα που θα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους, την καθημερινότητά τους, αλλά και θα δίνουν προοπτικές ανάπτυξης στην κοινωνία.
Καμία δικαιολογία, καμία ανοχή και καμία περίοδος χάριτος δεν υπάρχει πλέον.
Όλοι κρίνονται αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: