Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Οι μαίες του Κέντρου Υγείας Σαπών στηρίζουν τις νέες μητέρες



ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ
Ο αποκλειστικός θηλασμός συστήνεται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ως ιδανικός και απαραίτητος τρόπος σίτισης για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής
 Το μητρικό γάλα –ένας μοναδικός θησαυρός –είναι η ιδανική τροφή για τα μωρά.
Περιέχει όλες τις βιταμίνες ,πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία και άλατα που  χρειάζονται, ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και τη νευροαναπτυξιακή τους εξέλιξη.

 Η σύστασή του μητρικού γάλακτος αλλάζει συνεχώς τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και μέσα στους επόμενους μήνες για την καλύτερη προσαρμογή στις ανάγκες του μωρού.
Τις τελευταίες δεκαετίες οι μητέρες επιλέγουν υποκατάστατα γάλακτος για τα μωρά τους
Για τέσσερις περίπου γενιές έχει χαθεί η εμπειρία του θηλασμού ως βίωμα και ως κοινωνική εμπειρία.
Οι μητέρες αισθάνονται αδύναμες και μόνες στις σύγχρονες κοινωνίες, χωρίς εμπειρία και γνώση, χωρίς υποστήριξη από τις μητέρες τους και το ευρύτερο οικογενειακό τους περιβάλλον.
Στη προσπάθειά τους να θηλάσουν πελαγοδρομούν ανάμεσα σε περίσσιο άγχος ανασφάλεια, κούραση και ενοχές προκειμένου να ανταποκριθούν σ αυτό που η φύση προστάζει, το μυαλό, η καρδιά και η ψυχή γνωρίζει και επιθυμεί.
Παρά το υψηλό ποσοστό πρόθεσης για θηλασμό , που φτάνει στο 89%, τα ποσοστά αποκλειστικού μητρικού θηλασμού τις πρώτες μέρες μετά τη γέννηση είναι 41% και στον έκτο μήνα 0,9%.
Σ αυτή τη διαδρομή καλούμαστε ως επαγγελματίες υγείας να στηρίξουμε τη νέα μητέρα και την οικογένεια στη διαδικασία του θηλασμού, τη διάρκειά του, τον απογαλακτισμό, την επιστροφή της μητέρας στην εργασία της.
Οι Μαίες του ΚΥΣ  με μεγάλη προθυμία είμαστε στη διάθεση των νέων μητέρων να προσφέρουμε την γνώση και την εμπειρία μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2532350002 και 2532350000.


Δεν υπάρχουν σχόλια: