Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Επίσκεψη του προέδρου του Σωματείου “Διάζωμα” κ. Μπένου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης




Τον Πρόεδρο του Σωματείου “Διάζωμα” κ. Μπένο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μπένου στην περιοχή μας στο πλαίσιο της 10ης συνέλευσης του Σωματείου στην Κομοτηνή.

Η επίσκεψη έδωσε την δυνατότητα στις δυο πλευρές να παραθέσουν ιδέες και απόψεις σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή των αρχαιολογικών χώρων ενώ ειδική αναφορά έγινε στην σημασία που έχει η διεξαγωγή του Via Egnatia για την προβολή της περιοχής.  Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Τσαλικίδης έδωσε αναμνηστικό φωτογραφικό λεύκωμα στον κ. Μπένο με τις ομορφιές της Ροδόπης.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης μιλώντας για την επίσκεψη του κ. Μπένου τόνισε τα εξής: «Με αφορμή την 10η Γενική Συνέλευση του Σωματείου “Διάζωμα” στην Περιφέρεια μας είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον πρόεδρο του κ. Μπένο σε μία εποικοδομητική συνάντηση, που είχε ως στόχο την συζήτηση για τους τρόπους αξιοποίησης και ανάδειξης των σημαντικών μνημείων της Ροδόπης, με κορωνίδα του ενδιαφέροντος να αποτελεί το αρχαίο θέατρο και το Σπήλαιο της Μαρώνειας.  Επιπλέον, με δεδομένο πως η 10η συνέλευση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Via Egnatia, το οποίο διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, συζητήσαμε για την σημασία που έχει η ανάδειξη όλων των μνημείων εκατέρωθεν της παλιάς Εγνατίας Οδού με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με σεβασμό πάντα στην ιστορία.  Επιπλέον μιλήσαμε για την χρήση της τεχνολογίας στην ανάδειξη των μνημείων της πόλης μας μέσω μίας ψηφιακής εφαρμογής που θα δίνει την δυνατότητα για περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής».


   

Δεν υπάρχουν σχόλια: