Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Περίεργες μεθοδεύσεις με φόντο το κλείσιμο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών




Ολοταχώς για κλείσιμο οδεύει, όπως δείχνουν τα πράγματα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαπών.
Ο νέος περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «εφήυρε» νέο τρόπο λειτουργίας (στην ουσία σταδιακής υποβάθμισης) των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Σαπών και Ιάσμου.
Έτσι αντί να στελεχώσει επιπλέον τις υπηρεσίες αυτές πρόσφατα επικαλούμενος προφανώς λόγω έλλειψης προσωπικού, αφήνει για πολλές ώρες της ημέρας τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια του νομού μας κλειστά.

Βέβαια είναι λογικό τα πυροσβεστικά οχήματα να εκτελούν υπηρεσία εκτός εγκαταστάσεων αλλά είναι και αντιδεοντολογικό να κλείνουν οι υπηρεσίες αυτές.
Άλλωστε ποιος διαβεβαιώνει τους κατοίκους αυτών των περιοχών ότι το συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας σταδιακά δεν θα υιοθετηθεί μόνιμα και ότι δεν θα κλείσουν σιγά σιγά τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια;
Παράλληλα το συγκεκριμένο μοντέλο είναι άκρως αντιλειτουργικό όταν θέλεις να στηρίξεις και να αναβαθμίσεις μια υπηρεσία.
Γιαυτό οι τοπικές αρχές και οι φορείς θα πρέπει να αντιδράσουν έγκαιρα και να ζητήσουν από τους αρμόδιους όχι μόνο την επαναφορά της λειτουργίας του πυροσβεστικού κλιμακίου Σαπών στην κανονικότητα , αλλά και την αναβάθμιση του σε σταθμό Δ’ τάξεως, που τόσο ανάγκη έχει η ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: