Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Κληρικούς με αξιοσύνη και πειστικό λόγο διαθέτει η τοπική εκκλησία



Είναι βέβαιο ότι στην εποχή μας όλο και περισσότεροι, ειδικά νέοι, έρχονται πιο κοντά στην εκκλησία.
Κατά πολλούς το φαινόμενο οφείλεται στην μεγάλη κρίση που βιώνει η κοινωνία και στην ανάγκη να βρουν οι άνθρωποι ένα σταθερό πνευματικό αποκούμπι.
Στην ουσία όμως οφείλεται και στην ύπαρξη νέων, φωτισμένων, μορφωμένων, καταρτισμένων και χαρισματικών στελεχών που υπηρετούν στο σώμα της εκκλησίας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Ιατρίδης της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, με καταβολές και νάματα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Πριν λίγες ημέρες, κατά την εορτή των Αγίων Κωνσταντίου και Ελένης στις Σάπες, ενθουσίασε και συνεπήρε με τον μεστό και γλαφυρό λόγο του, το εκκλησίασμα.
Η προσομοίωση που έκανε από τα χρόνια των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο σήμερα, ο παραλληλισμός εις άσκησης εξουσίας από τους διοικούντες του τότε με το τώρα, ο ρόλος της μητέρας από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια και το επίκαιρο παράδειγμα της Αγίας Ελένης στις μέρες μας, έκαναν το εκκλησίασμα πλουσιότερο σε γνώσεις, ιδέες και σε διδάγματα.
Από το στόμα του με τον μειλίχιο, αταλάντευτο και διεισδυτικό λόγο του ακούστηκαν πράγματα για πολλούς, ίσως για πρώτη φορά, όπως πχ ότι την αργία της Κυριακής καθιέρωσε ο Μεγάλος Κωνσταντίνος, τονίζοντας την ανάγκη να τον μιμηθούν στον τομέα αυτό οι σημερινοί άρχοντες.
Εν ολίγης και από τις Σάπες ο π. Βαρθολομαίος απέδειξε ότι η εκκλησία με τα ικανά της στελέχη μπορεί και σήμερα να διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο όσο δύσκολη και να είναι η εποχή μας.
Η αξιοσύνη, η ταπεινότητα και η αγάπη τέτοιων ιερωμένων είναι τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να εμπνεύσουν και να δώσουν ελπίδα και δύναμη, βοηθώντας πνευματικά τους ανθρώπους και την κοινωνία.
Άξιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: