Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Προσκεκλημένος του Συλλόγου ΔΡΩ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρουσίασε το βιβλίο του στις ΣάπεςΣε ένα ακροατήριο με έντονη την παρουσία νέων ανθρώπων στο Συνεδριακό Κέντρο Σαπών, μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Προσκεκλημένος του Συλλόγου για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη των Σαπών "ΔΡΩ", παρουσίασε όλες τις πτυχές του μειονοτικού και του αναπτυξιακού ζητήματος της Θράκης, καταθέτοντας και σχετικές προτάσεις.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο προϊστάμενος της τοπικής εκκλησίας, πατέρας Νεκτάριος και η Πρόεδρος του Συλλόγου ΔΡΩ, κα. Ματίνα Καραθανάση. Παρέμβαση για το βιβλίο έκανε η Γ.Γ. του Συλλόγου, κα. Γεωργία Στίγκα. Μεταξύ άλλων, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε και σε ειδικές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να τονώσουν αναπτυξιακά την επαρχία Σαπών.
Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν ο αντιδήμαρχος κ. Τσάτσας και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σαπών, ο πρ. Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης της 21ης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Σαπών κ. Ανέστης Βαφειάδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Λουρίκας Δ., ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης κ. Μάνος Γαβριηλίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών, κ. Νίκος Ευκαρπίδης, πολλοί δημότες των Σαπών καθώς και σημαντικός αριθμός νέων.
Ο συγγραφέας προσέφερε στο Σύλλογο το σύνολο των εσόδων από τα βιβλία που διατέθηκαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, τα οποία πωλήθηκαν όλα, στοιχείο που δείχνει και το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, τόσο για το περιεχόμενο της μελέτης, όσο και για τη στήριξη της αξιόλογης δράσης του Συλλόγου ΔΡΩ.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τους συνδημότες του για την ανταπόκριση και κατά την παρέμβασή του υπογράμμισε: "Με ρώτησαν γιατί μετά από ένα τόσο μεγάλο ταξίδι σε 15 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο, επέλεξα να παρουσιάσω το βιβλίο αυτό και στις Σάπες. Ήταν χρέος μου να το κάνω γιατί εδώ βιώνουμε πιο έντονα τα προβλήματα της Θράκης και εδώ πραγματώνουμε τις πολιτικές της ανοιχτής κοινωνίας τις οποίες αναδεικνύει προσπαθώντας να τις προστατέψει το βιβλίο. Ας μείνει ως συμπέρασμα της σημερινής μας επικοινωνίας η δέσμευση όλων μας ότι θα συνεχίσουμε επίμονα τον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών όχι μόνο στο Δήμο μας, αλλά και σε ολόκληρη τη Θράκη."
 Δεν υπάρχουν σχόλια: