Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Επίσκεψη σε περιοχές που επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωσηΤην Αμβροσία επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 20 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της ζημιάς που έπληξε τις καλλιέργειες η χαλαζόπτωση της Κυριακής στις περιοχές της Αμβροσίας, του Σώστη, του Λινού και του Πολυάνθου.

Κατόπιν αυτοψίας με τους  αρμόδιους, την μεγαλύτερη ζημιά υπέστησαν οι καλλιέργειες βάμβακος, καλαμποκιού και ηλίανθου. Παρόντες ήταν επίσης ο Τμηματάρχης εκτιμήσεων και αναπληρώσεων του ΕΛΓΑ και αναπληρωτής προϊστάμενος κ. Δημήτρης Πανταζης, ο επόπτης του ΕΛΓΑ Βασίλης Πλουμίδης και ο πρόεδρος του οικισμού Αμβροσίας κ. Κώστας Καραγιοβάνης, που έκαναν επί τόπου καταγραφή των ζημιών, εξηγώντας πως όσοι επλήγησαν καλούνται να κάνουν άμεσα δηλώσεις στους οικείους δήμους ενώ θα γίνει καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ το προσεχές διάστημα.
Ο κ. Τσαλικίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την άμεση ανταπόκριση του ενώ εξέφρασαν την ανάγκη για την εξεύρεση λύσης, καθώς η ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους είναι μεγάλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια: