Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Όχι άλλα παιχνίδια με τις Σάπες…



Η μοριοδότηση που ισχύει εδώ και 20 χρόνια στα σχολεία των Σαπών είναι το βασικότερο στοιχείο που δημιουργεί υψηλό ενδιαφέρον και κίνητρο για την κάλυψη των θέσεων από τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τη μακροχρόνια παραμονή τους σε αυτά, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη σχέση τους με την εδώ πραγματικότητα, κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων και σύνδεση με την τοπική κοινωνία, καθώς και την αλληλεπίδραση με αυτή.

Τα στοιχεία αυτά προάγουν ξεχωριστό κλίμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων δημιουργώντας θετικά αποτελέσματα στη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σε όλα τα σχολεία των Σαπών.
Αυτή η σχέση, η διεισδυτικότητα των εκπαιδευτικών και τα αποτελέσματά της, έγιναν αντιληπτά και κατανοητά κατά την πρόσφατη εκδήλωση της τελετής λήξης των μαθημάτων στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό σχολείο Σαπών.
Η δημιουργικότητα, οι συνεργασίες, το συναίσθημα και το καλό αποτέλεσμα που αναδείχθηκαν μέσα από την εκδήλωση είναι οι βασικότεροι μάρτυρες που καταδεικνύουν ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις, το δέσιμο και η μακροχρόνια παραμονή κάτι ξεχωριστό προσφέρουν και δημιουργούν σε αυτά τα σχολεία.
Ας πάψουν λοιπόν οι κάθε είδους γραφειοκράτες (ευτυχώς λίγοι) να σκέφτονται την υποβάθμιση, μέσω της μείωσης των μορίων, των σχολείων του δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
Τα όσα κατακτήθηκαν και αποκτήθηκαν για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την τοπική κοινωνία πριν 20 χρόνια δεν πρέπει να τιναχθούν στον αέρα από άστοχες και επιφανειακές προσεγγίσεις.
Εν τέλει όχι άλλα παιχνίδια με τις Σάπες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: