Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Στα «αζήτητα» οι εργατικές κατοικίες των Σαπών;



Πολλά λέχθηκαν και πολλά γράφτηκαν για την επίσκεψη που πραγματοποίησε πριν λίγες εβδομάδες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου εργασίας κ. Νεφελούδης, στην Ροδόπη και στον Έβρο.
Εκείνο όμως που στην κυριολεξία πέρασε απαρατήρητο (τουλάχιστον στην περιοχή μας) ήταν η συνάντηση του κ. Γενικού με τον αντιδήμαρχο Φερρών κ. Γκότση κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η κατασκευή νέων εργατικών κατοικιών στις Φέρρες.

Επειδή ο κ. Νεφελούδης επισκέφτηκε και την Κομοτηνή, επειδή από το έτος 2002 χρονίζει το θέμα των εργατικών κατοικιών στις Σάπες, επειδή οι μελέτες καιτα τεύχη δημοπράτησης των εργατικών κατοικιών Σαπών είναι έτοιμα, επειδή στις Σάπες υπάρχουν πολλοί δικαιούχοι και επειδή ύπαρχει παραχωρημένο οικόπεδο του δήμου από το έτος 1998 δεν θα έπρεπε να τεθεί στον κ. Γενικό το θέμα της κατασκευής εργατικών κατοικιών στις Σάπες.
Σε μια εποχή οικονομικά δύσκολη για τους εργαζόμενους, σε μια περιοχή που έχει ανάγκη κατοικιών για να συγκρατήσει τον πληθυσμό της, ένα τέτοιο αίτημα ήταν επιβεβλημένο και επίκαιρο.
Πολλοί δε περισσότερο όταν ο αρμοδιότερος επί του θέματος βρέθηκε στην περιοχή και συνομιλούσε για παρόμοια ζητήματα.
Πώς μπορεί άραγε να χαρακτηριστεί ένα τέτοιο έλλειμμα από τις τοπικές αρχές;
Ως έλλειμμα πληροφόρησης ή ως έλλειμμα διεκδίκησης που οδηγεί τις εργατικές κατοικίες των Σαπών στα αζήτητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: