Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΜΕΤ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΗ



ΕΡΩΤΗΣΗ & Α.Κ.Ε
Προς: Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: Παραχώρηση ασθενοφόρου για το Πολυδύναμο Ιατρείο Οργάνης Δήμου Αρριανών Π.Ε. Ροδόπης

Κατά την συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, έλαβε την υπ’ αριθμόν -91.2.-  Απόφαση, για την υποβολή πρότασης στην 4η Υ.ΠΕ. Μακεδονίας-Θράκης για την έγκριση δωρεάν παραχώρησης του φέροντα πλαίσιο πινακίδας κυκλοφορίας, “ΚΗΥ 7200” μάρκας FIAT παροπλισμένου ασθενοφόρου του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, στο Πολυδύναμο Ιατρείο Οργάνης του Δήμου Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα μετά από αίτημα με αριθμό πρωτοκόλλου 14110/22-11-2016, του Δήμου Αρριανών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.
Παρόλα αυτά, αν και έκτοτε παρήλθαν τέσσερις μήνες από την κατάθεση του αιτήματος προς τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης, ουδεμία ανταπόκριση υπάρχει και πληροφορία σχετικά με την τύχη του αιτήματος που βασίζεται σε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Κομοτηνής, μετά από την σχετική πρόταση του οικείου Δήμου Αρριανών, στην χωρική ενότητα του οποίου ανήκει η Τοπική Ενότητα της Οργάνης.
Η πρώην Κοινότητα και νυν Τοπική Ενότητα Οργάνης έχει πραγματικό πληθυσμό 2.825 κατοίκους, βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 500 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας που φθάνει και τα 800 μέτρα για τους πιο ορεινούς οικισμούς της και σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Κομοτηνή και 35 περίπου χιλιομέτρων από την έδρα του δήμου Αρριανών, μέσα από δύσβατη και ιδιαίτερης δυσκολίας διαδρομή, που καθίσταται απροσπέλαστη πολλές φορές στην διάρκεια του χειμώνα.   
Οι ανάγκες των κατοίκων για παροχή υπηρεσιών υγείας δεν μπορούν να αναμένουν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας ούτε να υπόκεινται στην καλή θέληση των αρμοδίων οργάνων και υπηρεσιών. Ένα εύλογο αίτημα που έχει υποβληθεί από τον Δήμο Αρριανών από τις 22-11-2016, δεν έχει ακόμα βρει τον δρόμο της εφαρμογής του και ανθρώπινες ζωές τίθενται συχνά σε διακινδύνευση χωρίς λόγο και αιτία.       
Κατόπιν των ανωτέρων ερωτάσθε:
Θα ικανοποιηθεί και πότε, το αίτημα του Δήμου Αρριανών καθώς και η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής για την έγκριση δωρεάν παραχώρησης του φέροντα πλαίσιο πινακίδας κυκλοφορίας “ΚΗΥ 7200” μάρκας FIAT παροπλισμένου ασθενοφόρου του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, στο Πολυδύναμο Ιατρείο Οργάνης του Δήμου Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης;        
                                                                                                              
Ο ερωτών βουλευτής 

Ιλχάν Αχμέτ, Ροδόπης- Δημ. Συμ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: