Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ταφόπετρα στα σχολεία του δήμου Μαρωνείας Σαπών Η μείωση των μορίων θα σημάνει τον θάνατο για τα σχολεία της περιοχής και για την τοπική κοινωνία.



Κυριολεκτικά ταφόπετρα στα σχολεία του δήμου Μαρωνείας Σαπών θα βάλει η αναμοριοδότηση τους , εάν αυτή γίνει προς τα κάτω, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας , δημιουργώντας αρνητικό κλίμα για τους εκπαιδευτικούς που είναι τοποθετημένοι σε αυτά.

Τα σχολεία των Σαπών είναι χαρακτηρισμένα ως δυσπρόσιτα και η μοριοδότηση τους είναι σημαντικά υψηλή.
Το ίδιο σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει και με τα σχολεία της Ξυλαγανής.
Γιαυτό μέχρι τώρα μπορούν να κρατηθούν και να προσφέρουν σημαντικά στις τοπικές κοινωνίες.
Η αυξημένη μοριοδότηση αποτελεί κίνητρο για τους εκπαιδευτικούς , όχι μόνο επιθυμούν να διοριστούν σαυτά τα σχολεία αλλά παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας έτσι την κάλυψη των θέσεων, περιορίζοντας την δημιουργία κενών οργανικών θέσεων και βοηθώντας ουσιαστικά στην τοπική εκπαιδευτική διαδικασία αφού με τον καιρό γνωρίζουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά της περιοχής και των μαθητών .
Τα σχολεία του δήμου Μαρωνείας Σαπών που είναι διαπολιτισμικά έχουν χαρακτηριστεί ως δυσπρόσιτα πριν 20 χρόνια, όχι γιατί βρίσκονται σε κάποια γεωγραφικά απομονωμένη περιοχή , αλλά γιατί σε αυτά επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες που δεν τ5α κανουν ελκυστικά για εκπαιδευτικούς και για μαθητές.
Υπάρχουν διαφορετικές μαθησιακές αφετηρίες, επικρατούν διαφορετικές εκπαιδευτικές συνήθειες και κουλτούρες , εμφανίζουν διαφορετικές αντιλήψεις ακόμη και για το αν πρέπει τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και από ποια ηλικία.
Υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη συνθήκες που εάν δεν ισχύσει ειδική αυξημένη μοριοδότηση, θα υποβαθμιστούν και θα φυλλοροούν συνεχώς στερούμενα τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, χάνοντας μεγάλο αριθμό μαθητών, ενώ μερικά μπορεί να οδηγηθούν και σε κλείσιμο .
Με την υποβάθμιση των σχολείων του δήμου Μαρωνείας Σαπών μέσω της φημολογούμενης αναμοριοδότησης θα υποβαθμιστεί και η ήδη υποβαθμισμένη κοινωνία ενώ θα υπάρξουν δυσμενείς συνέπειες και σε πολλούς τομείς τοπικά .
Το υπουργείο Παιδείας και οι αρμόδιοι περιφερειακά και νομαρχιακά υπηρεσιακοί παράγοντες αντί να σκέφτονται την αναμοριοδότηση των σχολείων του δήμου Μαρωνείας Σαπών προς τα κάτω, καλά θα κάνουν να προωθήσουν την αναμοριοδότηση προς τα πάνω , να αυξήσουν δηλαδή τα μόρια των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτά αντί να τα μειώσουν.
Και να αυξήσουν τα μόρια γιατί οι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών των δικαιούνται επειδή το έργο που επιτελούν έχει πολύ περισσότερες δυσκολίες από τα άλλα σχολεία.
Παράλληλα το δικαιούται και η τοπική κοινωνία που τόσα έχει προσφέρει στην κατεύθυνση της αρμονικής συνύπαρξης τα οποία είναι πολύ λιγότερα και δυσανάλογα από αυτά που δικαιούται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: