Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Στα Κασιτερά Σαπών η ομάδα Συνεργασίας του τοπικού τμήματος ΣΕΟ Κομοτηνής την Κυριακή 28-5-17


Η λήξη της οδηγικής χρονιάς 2016- 2017  γιορτάστηκε με αρτοκλασία στην αναπαλαιωμένη ιστορική  εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην οποία  χοροστάτησαν οι ιερείς Σαπών και Αρσακείου . Υποβλητικό το περιβάλλον, μαγευτική η ανοιξιάτικη φύση!  Φροντισμένος οικισμός!!!
Η...συνέχεια ! Ανάβαση στη δασωμένη Κίρκη!
Νοικοκυρόσπτα κατοικημένα, και άλλα από αυτούς που έταξαν να απολαμβάνουν εδώ τη σχόλη τους.   Μπαξέδες επιμελημένοι υπόσχονται την καρποφορία ! 
Ζωογόνος  βιγλάτορας του Ροδοπαίου κάμπου αγκαλιάζει προστατευτικά όλο τον πλούτο της.
Στη συνεστίαση το κρασάκι της Κίρκης και τα ποιοτικά προσιτά  εδέσματα αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.
 Στην επιστροφή , στην κάθοδο, με θέα  στα αριστερά μας στον ορίζοντα, η κορυφογραμμή της Σαμοθράκης . Οδεύουμε στα χνάρια των μονοπατιών που οι καμηλιέρηδες μετέφεραν τα φορτωματα που ξύλευαν από τον Κιρκά (με τα σαράντα Χάνια) , για να περάσουν από το Σαπσί του Τσελεπί (Σάπες) μεχρι και τη δεκαετία του εξήντα ,από τη  "βαθιόστρατα" ανάμεσα στο μύλο και την Αγιά Μαρίνα , όπως έλεγε η γιαγιά, να περάσουν μετά το  ποτάμι Λίσο και να φτάσει το καραβάνι με τις καμήλες , αργά και υπομονετικά στο παζάρι της Κομοτηνής.
Τα μέλη της Ομάδας συνεργασίας ΣΕΟ Κομοτηνής και οι φίλες τους, συνδυάζοντας το τερπνό με το ωφέλιμο, αναδεικνύουν και καταξιώνουν με τις επισκέψεις τους κάθε φορά ενδιαφέροντες προορισμούς του τόπου μας. 
Π.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: