Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Rodopi Challenge: Η υγειονομική κάλυψη στην περιοχή της Τάλιας από τα μέλη της ΕΟΔ ΡοδόπηςΤο παρόν στον αγώνα «Rodopi Challenge 50 miles» έδωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης, το Σάββατο 29 Απριλίου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην οροσειρά της Ροδόπης, με εκκίνηση και τερματισμό το δασικό χωριό Ερύμανθος, στο Λειβαδίτη Ξάνθης.


Η συμμετοχή τεσσάρων μελών της ΕΟΔ αφορούσε στην υγειονομική κάλυψη ενός, από τα επτά κομβικά σημεία της διαδρομής 82 χιλιομέτρων, με υψομετρική διαφορά τα 4.200 μέτρα. Οι 237 αθλητές -πολλοί και από την πόλη της Κομοτηνής- διέσχισαν αυτήν την απόσταση περνώντας από τους Καταρράκτες του Λειβαδίτη, το Θεολόγο, την Τάλια, την Πρασινάδα, τη Σίλλη, την Οξυά και τη Ζαρκαδιά.

Ευθύνη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ήταν η περιοχή Τάλια, όπου αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για τους αθλητές: η προσέγγισή της απαιτεί το πέρασμα δύο ποταμών, ενώ και ο ορεινός δρόμος έχρηζε ιδιαίτερης προσοχής, αφού ύστερα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις παρουσίαζε πολλά κοψίματα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αθλητές πέρασαν από αυτό το δύσκολο σημείο, δύο φορές: την πρώτη στο 16ο χιλιόμετρο και τη δεύτερη στο 66ο χιλιόμετρο της διαδρομής…

Τα μέλη της ΕΟΔ Ροδόπης χρειάστηκε σε αρκετές περιπτώσεις να συνδράμουν τους αθλητές σε μυϊκά προβλήματα, αλλά και προβλήματα εξάντλησης, ενώ μόνο μία από αυτές, ήταν σοβαρή, αναγκάζοντας τον ίδιο τον αθλητή να εγκαταλείψει την προσπάθειά του.

Σε αυτήν την περίπτωση, τα μέλη της Ομάδας ανέλαβαν τελικά και τη μεταφορά του, αφού αυτή ήταν δυνατή μόνο με το τροποποιημένο όχημα 4Χ4 του μέλους μας Δημήτρη Τσολάκη, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αγώνας Rodopi Challenge, διοργανώνεται για έκτη συνεχή Άνοιξη στην Οροσειρά της Ροδόπης και αποτελεί ένα αυτοτελές αθλητικό γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: