Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Βασικό σχολείο εκπαίδευσης Ε.Ο.Δ. Ροδόπης - Ορεινή διάσωση



Στη Γέφυρα του Πολυάνθου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι το πρακτικό μέρος της Ενότητας «Ορεινή Διάσωση» με την οποία ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά του Σχολείου Βασικών Γνώσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης.


Οι εκπαιδευτές του τμήματος Ορεινής Διάσωσης της ΕΟΔ Κοζάνης, Γιώργος Τζήκας και Σάκης Γάτος οδήγησαν με ασφάλεια τους εν δυνάμει εθελοντές σε όλα τα στάδια της κατάβασης από γέφυρα, παρουσιάζοντας και επεξηγώντας ένα-ένα όλα τα βήματα που απαιτούνται. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία αυτή αποτελεί προσομοίωση της κατάβασης από ελικόπτερο.

Οι εκπαιδευτές επέλεξαν ένα σημείο, όπου η απόσταση από το έδαφος είναι 10 μέτρα και οι εκπαιδευόμενοι εξασκήθηκαν με όρεξη και ευρηματικότητα στην όλη επιχείρηση.

Με την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου του Σχολείου Βασικών Γνώσεων οι εκπαιδευόμενοι θα περάσουν από τη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων.



Πιστοποιημένο Σεμινάριο Α’ Βοηθειών

Υπενθυμίζουμε ότι στις 3 και 4 Ιουνίου πραγματοποιείται το Πιστοποιημένο Σεμινάριο Α’ Βοηθειών που διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης, στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου «Περπατώ».
Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος και οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν πιστοποίηση από τον διεθνή φορέα EMP Medic First Aid.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: