Τρίτη 30 Μαΐου 2017

"Η Θράκη μας ενώνει": το μήνυμα από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Σίνδο Θεσσαλονίκης



Συνεχίζεται με επιτυχία το ταξίδι του βιβλίου του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη ανά την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τις αγωνίες και προβάλλοντας της δυνατότητες της Θράκης.
Το βιβλίο του πρώην Υπουργού και τ. Βουλευτή Ροδόπης παρουσιάστηκε στη Σίνδο του Δήμου Δέλτα της Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Σεβασμιότατου κ Βαρνάβα.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Μίμηση Φωτόπουλος και τη χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κ. Πάλλας.
Για το βιβλίο μίλησε ο Βουλευτής Β περιφέρειας Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Αποδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Σ. Αναστασιάδης.
Για τη Θράκη μίλησε ο συγγραφέας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη βδομάδα ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των καλύτερων βιβλίων της χρονιάς από τα PUBLIC, όπου πρώτο αναδείχθηκε το βιβλίο της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ. Το βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη αναδείχθηκε από 149.000 αναγνώστες στην πρώτη δεκάδα ανάμεσα σε 1200 βιβλία που ψηφίστηκαν για φέτος.
Το επόμενο διάστημα οι παρουσιάσεις συνεχίζονται:
  1. Στις Σάπες Ροδόπης από το Σύλλογο Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΔΡΩ, το Σάββατο στις 17 Ιουνίου στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου.
  2. Στην Αθήνα από την Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών στις 7 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου ώρα 19:00
  3. Στην Κέρκυρα υπό την αιγίδα του τοπικού Μητροπολίτη στις 23 Ιουνίου.
  4. Στα Μουδανιά Χαλκιδικής υπό την αιγίδα του Δημάρχου στις 30 Ιουνίου.
Το ταξίδι αυτό του βιβλίου "Θράκη: το επόμενο βήμα..." των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ αποκτά μια ιδιαίτερη υπεραξία, διότι ενημερώνει υπεύθυνα την πανελλήνια κοινή γνώμη για τη Θράκη, αναδεικνύει θετικά την περιοχή αλλά και αφυπνίζει τους Έλληνες στην κατεύθυνση την ενότητας, της συνεννόηση και της συνεργασίας με στόχο τη θωράκιση της ακριτικής Ελλάδας.


Θέμα ΙΙ : "Δήλωση Ευριπίδη Στυλιανίδη για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη"
Η πατρίδα και η παράταξη έχασαν σήμερα έναν από τους σημαντικότερους ηγέτες τους. Εμείς οι Θρακιώτες ευχαριστούμε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για ό,τι έκανε για τον τόπο μας και ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Καλό ταξίδι Πρόεδρε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: