Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Καμία αναφορά στο ασθενοφόρο, στις αποσπάσεις και στις προσλήψεις ειδικών γιατρών Απάντηση του Υπουργού Υγείας σε ερώτηση του ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας Σαπών



Απάντηση στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ κ.κ. Βαρδαλή και Δελή με θέμα «Προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Σαπών» έδωσε πρόσφατα ο Υπουργός Υγείας κ. Ξάνθος.
Ο κ. Υπουργός ανάμεσα στα άλλα αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα και το έργο του Κέντρου Υγείας Σαπών, αναφέρει ότι εξυπηρετεί μια περιοχή πολυπολιτισμική με ιδιαιτερότητες και 50.000 κατοίκους, ότι καλύπτει παραλίες και τουριστικούς οικισμούς καθώς και τον μεγαλύτερο όγκο της ορεινής Ροδόπης. Κάνει παράλληλα αναφορά στο υφιστάμενο προσωπικό χωρίς βέβαια να αναφερθεί στις αποσπάσεις των γιατρών και των νοσηλευτών που γίνονται συνεχώς και αναφέρει ότι πρόσφατα έγινε μία πρόσληψη κατηγορίας ΤΕ Διοικητικών Μονάδων Υγείας Πρόνοιας και ότι θα στελεχωθεί με τη νέα Προκήρυξη κι από έναν ΔΕ Βοηθό Νοσηλευτών.
Ο κ. Υπουργός αναφέρει επίσης ότι θα αντικατασταθούν το ακτινολογικό μηχάνημα και το εμφανιστήριο, ενώ για το κτιριακό δηλώνει ότι γίνονται συνεχώς μικρές συντηρήσεις. Παράλληλα εξήρε την προσπάθεια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το έργο της και για την ενίσχυση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας.
Δυστυχώς όμως ο κ. Υπουργός στην απάντησή του δεν κάνει καμία αναφορά για το τι θα γίνει με την έλλειψη ακτινολόγου, μικροβιολόγου και παθολόγου και για τις αποσπάσεις ενός παιδιάτρου και ενός παρασκευαστή. Καμία αναφορά δεν γίνεται επίσης στην οριστική και πλήρη επίλυση του ζητήματος του ασθενοφόρου, ούτε για την εύρυθμη λειτουργία και συντήρηση των αγροτικών ιατρείων που υπάγονται στο Κέντρο Υγείας Σαπών, αλλά ούτε και σε επαρκή χρηματοδότηση για μια ολοκληρωμένη συντήρηση.
Ως εκ τούτου γίνεται κατανοητό ότι τα ερωτήματα που ετέθησαν εξακολουθούν να παραμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: