Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Διάκριση για το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη ΘράκηΤο βιβλίο "Θράκη: Το επόμενο βήμα..." του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ, προκρίθηκε στην τελική δεκάδα για την κατηγορία ελληνικό non-fiction των Βραβείων Βιβλίου Public 2017.
Στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας καταγράφηκαν 148.949  ψήφοι που διαμόρφωσαν την τελική δεκάδα, ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψήφια βιβλία. Ενδεικτικό και σημαντικό είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στα δέκα βιβλία που προκρίθηκαν στην τελική φάση της κατηγορίας, συγκαταλέγονται κάποια πολύ γνωστών και αξιόλογων συγγραφέων όπως της πρώτης γυναίκας Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, κ. Eλένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, του Νομπελίστα Bob Dylan, του Καθηγητή κ. Θάνου Βερέμη, του συγγραφέα κ. Πέτρου Τατσόπουλου, του Ιερέα πατέρα Φιλόθεου, κ.α..

Τόσο η μαζική συμμετοχή στις παρουσιάσεις του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη -οι οποίες συνεχίζονται ανά την Ελλάδα- όσο και η ψήφισή του από το κοινό των καταστημάτων Public στα 10 καλύτερα, δείχνουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την κατάσταση στη Θράκη και δίνουν τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης και σε βάθος ενημέρωσης για την περιοχή.
Η τελική φάση της ψηφοφορίας συνεχίζεται έως τις 21 Μαΐου για την ανάδειξη του δημοφιλέστερου βιβλίου. Το βιβλίο "Θράκη: Το επόμενο βήμα..." μπορείτε να ψηφίσετε ακολουθώντας το σύνδεσμο:

Σε σχετική του δήλωση ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε:
"Ευχαριστώ τους 148.000 αναγνώστες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό του Public. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να προκρίνεται η μελέτη μου στις δέκα καλύτερες, δίπλα σε δουλειές πολύ σημαντικών και καταξιωμένων συγγραφέων. Η εξέλιξη αυτή με ικανοποιεί ηθικά διότι μου δίνει τη δυνατότητα αυτή τη φορά από ένα άλλο βήμα -και όχι αυτό της πολιτικής- να αναδείξω την ιδιαίτερή μου πατρίδα, τη Θράκη. Να προβάλω τις αγωνίες αλλά και τις δυνατότητές της, να ενημερώσω την πανελλήνια κοινή γνώμη, αλλά και να ευαισθητοποιήσω την εθνική ηγεσία ελπίζοντας ότι θα δείξει σύντομα το απαραίτητο ενδιαφέρον. Η προσπάθειά μου θα συνεχιστεί με τη μετάφραση του βιβλίου και στα αγγλικά και την κυκλοφορία του εκτός συνόρων. Στόχος είναι η ενημέρωση των διεθνών κέντρων λήψης αποφάσεων και του οικουμενικού ελληνισμού. Η Θράκη μας ενώνει..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: