Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Σχολική αυλή: Χώρος αναψυχής και άθλησης



Οι περισσότερες σχολικές αυλές, με απόφαση των αρμοδίων οργάνων, μένουν ανοιχτές και ελεύθερες ακόμη και τις ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία, ώστε να μπορούν μικροί και μεγάλοι να ‘εκμεταλλεύονται’ τον αύλειο χώρο για να παίξουν και να αθληθούν με ασφάλεια.

Το ίδιο συμβαίνει και στην αυλή του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών εδώ και χρόνια. Μετά τις 16.00μμ που τελειώνουν οι σχολικές δραστηριότητες, οι εξώπορτες μένουν ανοιχτές για να μπορούν τα παιδιά να τρέξουν, να παίξουν και να αθληθούν στα γηπεδάκια που έχει, μικροί και μεγάλοι, με ασφάλεια.
Την εβδομάδα όμως μετά το Πάσχα, κάποιοι άγνωστοι έσπασαν αρκετά τζάμια από πόρτες και παράθυρα σε αίθουσες άδειες, κυρίως στις λυόμενες προκάτ που υπάρχουν στην αυλή του Σχολείου, πράξη που για μας είναι βανδαλιστική και ακατανόητη.
Εφιστούμε την προσοχή τόσο σε ανήλικους όσο και στους κηδεμόνες τους,  πως η συγκεκριμένη πράξη εκτός από επικίνδυνη για τους θύτες και τους υπόλοιπους παραβρισκόμενους, είναι και νομικά διωκόμενη για φθορά Δημόσιας περιουσίας. Κι αν μάλιστα πρόκειται για ανήλικους θύτες, διώκονται ποινικά οι κηδεμόνες  τους, για τον πλημμελή έλεγχο των ανηλίκων.
Πιστεύουμε πως και όλοι οι γονείς συμφωνούν μαζί μας κι επιθυμούν τα παιδιά τους:
-να παίζουν με ασφάλεια στην αυλή του σχολείου και το πρωί και το απόγευμα,
-να μην κινδυνεύουν τα ίδια και οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι από τέτοιες ενέργειες,
-να μάθουν να σέβονται τα παιδιά τους την Δημόσια περιουσία.
Ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί άλλο παρόμοιο περιστατικό και έτσι να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κινηθούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου.
Οι αυλές των Σχολείων είναι για όλους. Ας τις χαρούμε, ας τις φροντίσουμε κι ας τις προστατεύσουμε..!
Η Σχολική Επιτροπή της Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Μαρωνείας – Σαπών
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Διαπ/κου Δημοτικού Σχολείου Σαπών
Η Δ/νση του Διαπ/κού Δημοτικού Σχολείου Σαπών
Ο Σύλλογος Εκπ/κών του Διαπ/κού Δημοτικού Σχολείου Σαπών

Δεν υπάρχουν σχόλια: