Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Στην Καβάλα η 3η Έκθεση Προώθησης Τοπικών Προϊόντων SYNERGIA 2017 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και ΘράκηςΞεκινάει την Παρασκευή 26 Μαϊου στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη Καβάλας η 3η Έκθεση Προώθησης Τοπικών Προϊόντων SYNERGIA 2017 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η Έκθεση θα είναι ανοικτή την Παρασκευή 26 Μαΐου από τις16:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο 27 Μαΐου από τις 10:00 έως τις 22:00. Τα εγκαίνιά της θα κάνει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλης Κόκκαλης, την Παρασκευή στις 20:00, στο Αμφιθέατρο του Εκθεσιακού Κέντρου, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστου Μέτιου.

Στόχος της SYNERGIA είναι η προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στους επαγγελματίες της περιοχής μας που δραστηριοποιούνται στα διάφορα στάδια του αγροδιατροφικού τομέα με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες του τουρισμού, ώστε τα προϊόντα που παράγονται στην Περιφέρειά μας να περιλαμβάνονται στα προϊόντα που διατίθενται προς κατανάλωση από τις τοπικές επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων, διαμονής, εστίασης και αναψυχής.
            Στην 3η SYNERGIA 2017 συμμετέχουν περισσότεροι από 100 παραγωγοί και φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό. Παράλληλα, θα λάβουν χώρα απευθείας συναντήσεις (B2B) μεταξύ φορέων και επαγγελματιών που ασχολούνται αφενός με την παραγωγή, αφετέρου με την κατανάλωση-διάθεση-τουρισμό.
            Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δύο ημερίδες, μία για τα τοπικά προϊόντα και μία για τις σχετικές χρηματοδοτικές δυνατότητες. Στις ημερίδες αυτές θα μιλήσουν καθηγητές Πανεπιστημίου και εξειδικευμένοι επιστήμονες ενώ θα υπάρχει δυνατότητα παρεμβάσεων και ερωτήσεων.
            Επίσης, θα πραγματοποιηθούν 7 δημόσιες παρασκευές τοπικών συνταγών με την χρήση τοπικών προϊόντων ενώ παραδοσιακά συγκροτήματα θα χορέψουν τοπικούς χορούς.
            Σημειώνεται τέλος, πως η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει εξασφαλίσει δωρεάν μετακίνηση με τακτά δρομολόγια λεωφορείων από το κέντρο της Καβάλας προς το Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: